Σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι θα φτιάξουμε μαζί ίσως το κορυφαίο καλοκαιρινό φαγητό. Ένα πιάτο που θυμίζει Ελλάδα, τα πανέμορφα νησιά μας και πολύ τουρισμό.
Μουσακάς με επικάλυψη πουρέ πατάτας. Μια κατ’ εξοχήν καλοκαιρινή απόλαυση και όχι μόνο
Είναι λίγο μπελαλίδικο (όπως έλεγε η μάνα μου η Μικρασιάτισσα), αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.
Μουσακάς σπιτικός
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία.
Τα υλικά τα κανονίζουμε ανάλογα με τα άτομα στο τραπέζι μας
Μελιτζάνες
Πατάτες
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Τριμμένη ντομάτα
Δαφνοφυλλο
Κανέλα
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε πατάτες και μελιτζάνες
Κάνουμε τον κιμά στην κλασσική του μορφή όπως και για την μακαρονάδα μας.
Σε ελαιόλαδο ροδιζουμε τον κιμά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε με την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε πρώτα τις πατάτες στο ταψί τον κιμά που ετοιμάσαμε και τις μελιτζάνες.
Για τον πουρέ πατάτας
Κάνουμε την διαδικασία όπως α αγραφεται στην συσκευασία προσθέτοντας τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Αυγά
Μοσχοκάρυδο
Φρυγανιά
Ρίχνουμε τον πουρέ πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε με τζατζίκι και παγωμένη μπυρίτσα.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος.