Μικρά μυστικά για εύκολο καθάρισμα στο σπίτι με παιδικό λάδι – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί πως ένα παιδικό λαδάκι θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο καθάρισμα του σπιτιού διευκολύνοντας την ζωή μας με μια «μικρή λαδιά» τύπου baby oil .

Μαρια αλιμπερτι 2
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Φυσικά το παιδικό λάδι φτιάχτηκε και χρησιμοποιήθηκε ορθώς για να έχουν τα μωρά απαλή επιδερμίδα, χρησιμοποιήθηκε όμως και σαν καλυντικό που κάνει το μασάζ απολαυστικό, το δέρμα των μεγάλων απαλό και ενυδατομένο, άλλοτε για τα πόδια ή όλο το σώμα, τα μαλιά ή σαν ξεβαφτικό του μακιγιάζ για τις γυναίκες.

Θα δούμε και άλλες χρήσεις του παιδικού λαδιού που αφορούν το σπίτι σας:

 Το ξεσκόνισμα γίνεται παιχνίδι αν βάλετε μικρή ποσότητα από παιδικό λάδι στο πανί που ξεσκονίζετε και λαδόσετε ελαφρά με αυτό τα ξύλινα έπιπλά σας, στεγνώνετε με καθαρό πανί και χερόσαστε την λάμψη και την καθαριότητα χωρίς εκδορές και σκόνη.

Μικρά μυστικά για εύκολο καθάρισμα στο σπίτι με παιδικό λάδι3Σκεφθείτε μετά από ένα ρομαντικό βράδυ με κεριά αναμένα πόσο δύσκολα θα είναι να καθαριστούν τα κηροπήγιά μας από το λιωμένο κερί. Ξεχάστε την όποια δυσκολία αν τα έχετε γιαλύσει με παιδικό λάδι.

Μικρά μυστικά για εύκολο καθάρισμα στο σπίτι με παιδικό λάδι1Τα γιάλινα βάζα και τα μπουκάλια που θέλετε να ανακυκλώσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε έχουν ετικέτες που μπορούν να αφερεθούν εύκολα αν τα τρίψετε με παιδικό λάδι.

Μικρά μυστικά για εύκολο καθάρισμα στο σπίτι με παιδικό λάδι5Κόλησε το τσιρότο στο τραύμα και τις τρίχες; Εύκολο, βρέχτε με παιδικό λάδι.

Δεν ανοίγει το φερμουάρ; Βρέχετε με λίγο παιδικό λάδι και τσακ, άνοιξε.

Τα πλακάκια και τα είδη υγιηνής στο μπάνιο δεν θα ξαναπιάσουν άλατα αν τα λαδώσετε όταν είναι στεγνά και καθαρά με ένα πανί βρεγμένο σε παιδικό λάδι.

Μικρά μυστικά για εύκολο καθάρισμα στο σπίτι με παιδικό λάδι4Τα δερμάτινα παπούτσια σας γίνονται σαν καινούρια αλείφοντάς τα με παιδικό λάδι και βαμβάκι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Δοκιμάστε μόνοι σας διάφορες εφαρμογές με παιδικό λάδι, θα εκπλαγείτε πόσες χρήσεις μπορεί να έχει!

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Ο Τύπος για την επίσκεψη Εμ. Μακρόν στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – «Έναρξη σχολικού έτους 2017- 2018»