Μια σημαντική άσκηση για σφικτή και γραμμωμένη κοιλιά – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Η  αύξηση του σωματικού βάρους, σας κάνει να νιώθετε δυσκίνητοι, δεν μπορείτε να ντυθείτε όπως θέλετε αλλά κινδυνεύει και η υγεία σας.

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Ένα από τα δυσκολότερα μέρη για να χάσετε το λίπος, είναι όταν μαζεύεται τοπικά γύρω από την κοιλιά σας.

Μπορείτε να κάνετε διατροφή φυσικά, ακολουθώντας τις συμβουλές ενός διατροφολόγου, όμως χρειάζεται και η άσκηση για να υπάρχουν πραγματικά αποτελέσματα αλλά και για να φτιάξετε την φυσική σας κατάσταση προς το καλύτερο. Μια λύση είναι να πάτε στο γυμναστήριο για να μείνετε σε φόρμα, υπάρχουν όμως πολλές ασκήσεις για τον έλεγχο του σωματικού βάρους που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και να ρίξετε τα επιπλέον κιλά αλλά και να αποκτήσετε το σφικτό σώμα που επιθυμείτε!

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήστε την κοιλιά, την πλάτη, τους γλουτούς σφιχτούς  είναι αυτή η άσκηση που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

ασκηση 2 1Υπάρχουν παραλλαγές αυτής της άσκησης που θα πρέπει επίσης να ενσωματωθούν στην καθημερινή γυμναστική σας για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Μαζί με την άσκηση χαμηλής έντασης που αναφέρουμε παρακάτω, είναι σημαντικό να κάνετε αεροβική γυμναστική για να πάρει το σώμα σας καλύτερη μορφή.

  • Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας τεντωμένα μπροστά από σας και την πλάτη σας ίσια.
  • Καθήστε πίσω έτσι ώστε η πλάτη σας είναι σε μια γωνία 45 μοιρών με το δάπεδο.
  • Τοποθετήστε τα χέρια σας δεξιά, αριστερά, με τις παλάμες σας προς τα μέσα και τα χέρια σας ευθυγραμμισμένα με τους ώμους σας και ελαφρώς πίσω από τους γοφούς σας.
  • Στηρίξτε το βάρος σας στα χέρια και φτέρνες σας, σηκώστε τους γοφούς σας, έτσι ώστε το σώμα σας να είναι σε ευθεία, με τους γλουτούς σας και την κοιλιά σας σφιχτά. Δείτε τον αφαλό σας μέσα να χάνεται στην κοιλιά σχεδόν προς τη σπονδυλική στήλη σας.
  • Κρατήστε τη θέση για 15-30 δευτερόλεπτα και χαμηλώστε αργά το σώμα σας πίσω στην αρχική του θέση.
  • Μόλις ακουμπήσει το έδαφος, σηκώστε πάλι. Επαναλάβετε 10-15 φορές.

Κάθε μέρα αυξήστε τις κάμψεις σε περισσότερες για καλύτερα αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες της ΑΑΔΕ για την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων
Επόμενο άρθροΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ζώσα ιστορία. Δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται και κυρίως δεν παραχαράσσεται”