Φτιάχνουμε αρωματικό λάδι με βότανα της Ελληνικής γης – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Όταν το ελαιόλαδο αρωματιστεί με βότανα γίνεται ιδανικό για σαλάτες, και για να δώσει στα φαγητά μας ιδιαίτερη γεύση χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουμε αρωματικά κατά το μαγείρεμα.

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Στην ελληνική κουζίνα παραδοσιακά αρωμάτιζαν το ελαιόλαδο με τον τρόπο που θα σας πούμε, ο οποίος είναι γνωστός από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να επιλέξουμε όμορφα βάζα ή μπουκάλια, μυρωδάτα αρωματικά φυτά σε αποξηραμένη ή χλωρή μορφή και το αγνό χωριάτικο λάδι που χρησιμοποιούμε για την σαλάτα μας.

 

Θα χρειαστούμε:

  • ¼ ενός μπουκαλιού ξύδι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κλαδάκια δενδρολίβανο ή κανέλα ή φασκόμηλο ή ρίγανη (μυρωδικό της αρεσκείας σας)
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο

Πως το φτιάχνουμε:

Τα βάζουμε όλα μαζί και συμπληρώνουμε στο μπουκάλι ή το βάζο το ελαιόλαδο που χρειάζεται για να γεμίσει.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να αφήσουμε όλα τα υλικά για 8 -10 μέρες σε σκοτεινό ντουλάπι, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν τους χυμούς και τις μυρωδιές τους στο ελαιόλαδο.