Χειμερινά σπορ και προστασία του δέρματος – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Για όλους εσάς που αγαπάτε το χιόνι και τα σπορ του χειμώνα, υπάρχουν κάποια μυστικά για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας σπορ χωρίς να κινδυνεύει το δέρμα σας από την αντηλιά του χιονιού και της παγωνιάς.

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Και οι γυναίκες και οι άντρες έχουν τις ίδιες ευαισθησίες δέρματος απέναντι στις καιρικές συνθήκες όσο καλές ή κακές και αν είναι,  γι αυτό  όσο πιο μεγάλο είναι το υψόμετρο, πιο λαμπερός ο ήλιος,  πιο έντονο το κρύο και πιο παγωμένος ο αέρας, μπορούν να βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες την επιδερμίδα σας, που κινδυνεύει να αφυδατωθεί.

Φυσικά η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι ευαίσθητη και κινδυνεύει, αλλά τα ακάλυπτα μέρη του σώματός όπως τα χέρια, ο λαιμός, τα χείλη και τα όμορφά σας μάτια χρειάζονται προστασία, γι αυτό μια προστατευτική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας ενάντια στην ακτινοβολία και στις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες είναι ότι χρειάζεστε.

 Υιοθετήστε τη συνήθεια της  αντηλιακής προστασίας στο βουνό, μην σας ξεγελά η συννεφιά ή ομίχλη, ο ήλιος είναι εκεί και οι ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα και σας αγγίζουν ενοχοποιητικά.

Ο επικίνδυνος συνδυασμός, κρύο και άνεμος, αφυδατώνουν την επιδερμίδα, και στοχεύουν στα  χείλη, τη μύτη και τα αφτιά που εξέχουν από το πρόσωπο, γι αυτό μην τα ξεχνάτε, χρειάζονται και αυτά προστασία, ακόμα και κάτω από το σκουφάκι σας.

Τα μάτια σας, να τα προσέχετε βάζοντάς τα πάντα πίσω από γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας για να προστατεύονται από τις επικίνδυνες ακτίνες UV που προκαλούνται με την αντανάκλαση του χιονιού,  είναι επικίνδυνες να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες στην όραση.

Φυσικά μια πλούσια ενυδατική μάσκα προσώπου θα εξασφαλίσει την ιδανική ισορροπία του δέρματος, αν την εφαρμόζετε δύο φορές την εβδομάδα.

Η κρέμα ημέρας αλλά και η κρέμα νυκτός είναι ακόμα πιο απαραίτητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και φυσικά μην πηγαίνετε πουθενά χωρίς αυτές.

 Ακόμα και εάν φοράτε γάντια μην ξεχνάτε, η επιδερμίδα των χεριών σας χρειάζεται προστασία με μια κρέμα

Μετά από μια μέρα στις πίστες, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, περιποιηθείτε τον!

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Φιλετίνια ψαρονέφρι με τοματίνια και βασιλικό – TV “E” – Ο Έμβολος χορηγός (βίντεο)
Επόμενο άρθροΠλατύ: Σύλληψη ημεδαπού από άνδρες του Α.Τ Πλατέος για παραβίαση όρων εγγύησης εγκληματικής ενέργειας