Ακολουθήστε μικρά βηματάκια και σπάστε την ρουτίνα! – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Νιώθετε πως κάνοντας κάθε μέρα τα ίδια πράγματα έχετε πέσει σε μια κατάσταση ρουτίνας που σας κάνει να βαριέστε; Προσπαθείτε να ισορροπήσετε τη δουλειά, την οικογενειακή ζωή, τα οικονομικά σας και νιώθετε πως είσαστε θεατής στην ίδια σας την ζωή;

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

 Τα πράγματα είναι ζόρικα όταν αφήνετε τον χρόνο να κυλά χωρίς βόλτα ή καφεδάκι με τους κολλητούς σας, γιατί είσαστε κουρασμένοι, ή γιατί δεν έχετε διαύγεια να σκεφθείτε ή να κουβεντιάσετε και το μόνο που σας ξεκουράζει είναι να δείτε ένα ακόμη επεισόδιο από το σήριαλ που παρακολουθείτε καθημερινά  στην τηλεόραση.

Κοιμάστε και ονειρεύεστε, ή είσαστε ξύπνιοι και ονειρεύεστε το ίδιο θέμα, τι θα κάνει ο πρωταγωνιστής, θα το πάρει το κορίτσι που τόσο έχετε ταυτιστεί; Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα όταν, στον ύπνο σας βλέπετε… την πιθανή συνέχεια του σήριαλ.

Σας προτείνουμε να ακολουθήστε μικρά βηματάκια που θα σας βοηθήσουν να  αλλάξετε παραστάσεις, να αποκτήστε την πνευματική διαύγεια  και να ανταπεξέλθετε στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις σας.

 •  Ξεκινήστε φτιάχνοντας τον «αέρα» της κρεβατοκάμαράς σας, αερίζοντάς την καθημερινά, αλλάζοντας συχνά σεντόνια και μαξιλαροθήκες αλλά και έχοντας την τακτικά τακτοποιημένη, έτσι ώστε να μην σας προκαλεί αναταραχή το όλο σκηνικό, αλλά ηρεμία.
 • Μεταφέρετε την θαλάσσια αύρα στο υπνοδωμάτιο με ήχους χαλαρωτικούς, και απαλή μουσική, απομακρύνετε την τηλεόραση από αυτό το δωμάτιο και απολαύστε την μαγεία ενός μυθιστορήματος από χάρτινο βιβλίο και όχι από ταμπλετ.
 • Κλείστε το κινητό σας και βάλτε το να φορτίσει στην κουζίνα έτσι ώστε να αποφύγετε την ακτινοβολία, το κλασικό ξυπνητήρι είναι πιο ασφαλή για την υγεία σας ιδικά όταν βρίσκεται στο κομοδίνο δίπλα στο κεφάλι σας.
 • Βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση, αυξήσετε την αντοχή σας και αλλάξτε τον μεταβολισμό σας.
 • Το laptop σας, το tablet ή το smartphone θα πρέπει να λειτουργούν στο σπίτι ελάχιστες ώρες ή καθόλου αφού φυσικά δεν μεταφέρατε δουλειά για το σπίτι. Οι κανόνες δεν πρέπει να ισχύουν μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους που είναι πρότυπα και το καλό παράδειγμα. Το σπίτι είναι το καταφύγιο σας, μην το αλλάζετε σε χώρο εργασίας, αυτό δε σας επιτρέπει να ξεκουράζεστε ιδιαίτερα αν συνεχίζετε την δουλειά με το laptop στο κρεβάτι.
 • Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ή χωρίς το κατοικίδιο σας, γατάκι ή σκυλάκι, αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με ένα ζωάκι έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσετε τον ύπνο σας, ή να σας χαλαρώνει αν κοιμηθείτε μαζί του.
 •  Πάρτε ένα καλό, βασιλικό πρωινό και ξεκινήστε την μέρας σας!
 •  Φορέστε κάτι άνετο, κάτι που θα σας κάνει να νιώθετε όμορφοι πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους άλλους, βρείτε το προσωπικό σας στυλ, η μόδα δεν ταιριάζει σε όλους.
 •  Ένα καλό βιβλίο μπορεί να σας συνοδεύει στο λεωφορείο από και προς την δουλειά αλλά και κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού. Χαλαρώνει και ξεκουράζει το μυαλό.
 • Κάντε τις σωστές σκέψεις και δείτε την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, όλα τα πράγματα έχουν μια θετική οπτική. Αναζητήστε την χαρά μέσα από μικρά πράγματα και απολαύσεις και φυσικά όχι υλικά.
 • Μην μιλάτε για σας με αρνητικό τρόπο, όταν σταματήσετε να κριτικάρετε κάθε κίνησή σας, τότε μόνο μπορείτε να αγαπήσετε πραγματικά τον εαυτό σας και να εξαγνίσετε το πνεύμα σας.
 • Ξέρετε ένα καθαρό μυαλό είναι και ισχυρό μυαλό. Μάθετε να λέτε και…όχι, δεν θα σας κάνει αντιπαθή ή κακό αλλά έξυπνο, απλά μην προσπαθείτε συνέχεια να ευχαριστείτε τους άλλους.
 • Η προσωπική φροντίδα είναι πάρα πολύ σημαντική, φερθείτε στον εαυτό σας με φροντίδα και σεβασμό όπως κάνετε για τους άλλους.
 • Δείτε μια καταπληκτική ταινία με φίλους στον κινηματογράφο, πιείτε κρασάκι δίπλα στο τζάκι αγκαλιά με το ταίρι σας, κάντε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, περιποιηθείτε το σώμα και τα μαλλιά σας, γίνετε αλλιώτικοι όχι μόνο για μια μέρα, απλά αλλάξτε συνήθειες προς το καλύτερο!
 • Βάλτε στο πρόγραμμά σας επαναλαμβανόμενη επίσκεψη στους γονείς σας. Δώστε και πάρτε αγάπη, γεμίστε τις μπαταρίες σας, χωρίς αυτούς, είμαστε ορφανοί…

Είναι σίγουρο πως κάνοντας πράγματα που αγαπάτε, δηλώνετε έμπρακτα στον εαυτό σας ότι τον φροντίζετε.

Προγραμματίστε κάτι διαφορετικό από ότι κάνατε μέχρι σήμερα, οργανωθείτε για να ξεφύγετε από την ρουτίνα.

Απολαύστε τους φίλους και την οικογένειά σας, νοιώστε πως σας αγαπούν.

Ζήστε – αγαπήστε – γελάτε – αλλάξτε ότι δεν σας αρέσει!