![Φτιάχνουμε αρωματικό λάδι με βότανα της Ελληνικής γης](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2017/02/Φτιάχνουμε-αρωματικό-λάδι-με-βότανα-της-Ελληνικής-γης.jpg)
Όταν το ελαιόλαδο αρωματιστεί με βότανα γίνεται ιδανικό για σαλάτες, και για να δώσει στα φαγητά μας ιδιαίτερη γεύση χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουμε αρωματικά κατά το μαγείρεμα.
![μαρια αλιμπερτι1](http://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2016/02/μαρια-αλιμπερτι1-278x300.jpg)
Στην ελληνική κουζίνα παραδοσιακά αρωμάτιζαν το ελαιόλαδο με τον τρόπο που θα σας πούμε, ο οποίος είναι γνωστός από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να επιλέξουμε όμορφα βάζα ή μπουκάλια, μυρωδάτα αρωματικά φυτά σε αποξηραμένη ή χλωρή μορφή και το αγνό χωριάτικο λάδι που χρησιμοποιούμε για την σαλάτα μας.
Θα χρειαστούμε:
- ¼ ενός μπουκαλιού ξύδι
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κλαδάκια δενδρολίβανο ή κανέλα ή φασκόμηλο ή ρίγανη (μυρωδικό της αρεσκείας σας)
- Πιπέρι σε κόκκους
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε:
Τα βάζουμε όλα μαζί και συμπληρώνουμε στο μπουκάλι ή το βάζο το ελαιόλαδο που χρειάζεται για να γεμίσει.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι να αφήσουμε όλα τα υλικά για 8 -10 μέρες σε σκοτεινό ντουλάπι, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν τους χυμούς και τις μυρωδιές τους στο ελαιόλαδο.