

Μια γευστική δημιουργία γιορτινή εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη. Τα ψητά αχλάδια πριν τα χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τα εμβαπτίσουμε σε γλυκό ή κόκκινο κρασί, για να πάρουν χρώμα ζωηρό και άρωμα.
Χρησιμοποιούμε αχλάδια ποικιλίας αμπάτε φελτ και η γεύση τους δένει απόλυτα με το ροκφόρ και κάθε κρεμώδες τυρί.
Το μέλι και τα καρύδια δίνει μια γλυκιά επίγευση και το προσούτο μια πινελιά ρουστίκ.

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με μαρμελάδα κράνα ή σμέουρα ή φρούτα του δάσους για ακόμα περισσότερο χρώμα.
Tα αχλάδια που επιλέγουμε είναι τα kaizer ή αλλιώς βασιλικά αχλάδια και βέβαια υπάρχουν και άλλες ποικιλίες από τα χειμωνιάτικα αχλάδια.
Αχλάδια ψητά με ροκφόρ, μέλι και προσούτο
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου
Υλικά για 4 άτομα
3 αχλάδια
50 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
80 γρ ροκφόρ
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
Δύο κουταλιές μέλι
Μια κουταλιά βούτυρο εκλεκτό
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά και κόβουμε στη μέση τα αχλάδια. Με προσοχή αφαιρούμε το κουκούτσι ολόκληρο και δημιουργείται μια κοιλότητα. Κόβουμε και τα κοτσάνια και το πίσω μέρος.
Αλείφουμε με το χέρι μας τα αχλάδια με βούτυρο παντού, τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Γεμίζουμε τη κοιλότητα των αχλαδιών με τυρί Φιλαδέλφεια και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τα αχλάδια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά ή λίγο περισσότερο ανάλογα με την ωριμότητα των φρούτων.
Για να διαπιστώσουμε αν έγιναν δοκιμάζουμε με πιρούνι. Όταν το πιρούνι μπαίνει εύκολα τότε βγάζουμε τα αχλάδια από τον φούρνο.
Προσθέτουμε το ροκφόρ πάνω από τυρί Φιλαδέλφεια και ξανά τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει ελαφρά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τα αχλάδια, τα ραντίζουμε με μέλι και τα διακοσμούμε με μια φέτα προσούτο.



















