

Ένα κέικ που γίνεται πολύ εύκολα με ελαιόλαδο και τρούφα σοκολάτας που αρέσει πολύ στα παιδιά.
Ένα γλυκάκι για κάθε στιγμή για το πρωινό, για το σχολείο, το γραφείο είναι το τέλειο σνακ.
Μια ακόμα συνταγή από τη Βασούλα πρωτότυπη και νόστιμη πολύ.
Κέικ με ελαιόλαδο, βανίλια και τρούφα σοκολάτας
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και ευρηματική μαγείρισσα
Yλικά για ένα ταψί 27cm
360 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μέτρια φρέσκα αυγά
4/5 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4/5 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ τρούφα σοκολάτας
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Για τη φόρμα
1 κομματάκι βούτυρο
Λίγο αλεύρι για την φόρμα
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε στον κάδο ή σε μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 15 λεπτά με το σύρμα στο μίξερ ή με το χέρι μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε ζωηρά.
Πριν βάλουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε 1 κ.σ. τρούφα ανακατεύοντας να πάει παντού.
Αφού ρίξουμε το μείγμα στην φόρμα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη τρούφα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά. Τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμα.
Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα ή το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα ή σε φέτες και σερβίρουμε.



















