Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο – Ονειρεμένο γλυκό!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καιρός είναι φίλοι μου να αφήσουμε για λίγο τα φαγητά της ελληνικής κουζίνας και να μπούμε στον μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Έλεγα λοιπόν να φτιάξουμε ένα εκπληκτικό γλύκισμα με μεστή και εξαίσια γεύση. Μια συνταγή δοκιμασμένη, τόσο γλυκιά και νόστιμη, που θα την αγαπήσετε αμέσως.

 Είναι η πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο. Δοκιμάστε τη, θα σας καταπλήξει!

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο 1

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

250 γρ. βούτυρο

2 αυγά

1 μπέικιν

200 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Ξύσμα πορτοκαλιού

400 γρ. μαρμελάδα

(μπορούμε να βάλουμε της αρεσκείας μας)

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο 2

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.

Λαδώνουμε λίγο τα ταψάκι μας (μπορούμε να το βάλουμε και σε ένα μεγάλο).

Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης μας (το υπόλοιπο το κάνουμε κορδόνια για διακόσμηση επάνω).

Στρώνουμε τη μαρμελάδα και τα κορδόνια επάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (στο κάτω ράφι της κουζίνας) με αέρα και κάτω περίπου μισή ώρα.

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο 3

Καλή σας όρεξη ή bon appetite που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 24 Ιουλίου 2025