Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι – Σκέτη νοστιμιά!
Μια γευστική δημιουργία που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.
Απλά εσείς φτιάξτε την και απολαύστε την…
Η συνταγή δική σας…
Υλικά:
450γρ κοτόπουλο σε κομμάτια (στήθος ή μπουτάκια)
3 πολύχρωμες πιπεριές
Μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Κάρυ (2-3 κουτ. σούπας)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ροδοκοκκινίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και προσθέσουμε το κάρυ και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Έπειτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.
Αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το γιαούρτι στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά το κόρν φλάουρ. Πάρτε λίγο ζουμάκι πρώτα από την κατσαρόλα, ενώστε το και μετά χύστε το μέσα ώστε να μην σβολιάσει. Βάζουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Μην το αφήσετε να βράσει για πολύ ώρα.