Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι βήμα – βήμα – Σκέτη νοστιμιά! – Απλά και γρήγορα!

Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι βήμα - βήμα

 

Άννα Καταχανά Katahana
Από την Άννα Καταχανά – Α΄ ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι – Σκέτη νοστιμιά!

Μια γευστική δημιουργία που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Απλά εσείς φτιάξτε την και απολαύστε την…

Η συνταγή δική σας…

Υλικά:

450γρ κοτόπουλο σε κομμάτια (στήθος ή μπουτάκια)

3 πολύχρωμες πιπεριές

Μανιτάρια χοντροκομμένα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ

1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι

Κάρυ (2-3 κουτ. σούπας)

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ροδοκοκκινίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από το τηγάνι.

kotopoulo-me-kary-1-chicken-with-curry-and-yogurtΣτο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και προσθέσουμε το κάρυ και τα αφήνουμε να μαραθούν.

kotopoulo-me-kary-2-chicken-with-curry-and-yogurtΈπειτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.

kotopoulo-me-kary-3Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.

Αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το γιαούρτι στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά το κόρν φλάουρ. Πάρτε λίγο ζουμάκι πρώτα από την κατσαρόλα, ενώστε το και μετά χύστε το μέσα ώστε να μην σβολιάσει. Βάζουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Μην το αφήσετε να βράσει για πολύ ώρα.

kotopoulo-me-kary-4Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Οι περισσότεροι σημερινοί ατμιστές είναι καπνιστές που το έκοψαν σχετικά πρόσφατα
Επόμενο άρθροEurobank: Κατήλθε το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η CGC