Από τον ανθυπολοχαγό Πετρούνια στις αμαρτίες του Λαλιώτη & λοιπά έπεα πτερόεντα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά θέματα, εν ολίγοις σήμερα. Ξεκινάμε.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ανθυπολοχαγός Πετρούνιας και fake news

Με αφορμή τους Ολυμπιονίκες και την ανταμοιβή τους από την Πολιτεία, πολλοί ήταν αυτή που στα social media εκτόξευσαν τόνους χολής, για δήθεν εγκατάλειψή τους. Μάλιστα, κάποιοι ανέσυραν από παλιά αρχεία δηλώσεις που είχε κάνει πριν από χρόνια ο προπονητής του Τεντόγλου, ότι η Πολιτεία δεν είχε προσφέρει το παραμικρό και τις περιέφεραν ως σημερινές!!

Οι προχθεσινές δηλώσεις του ίδιου του προπονητή και υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ, του Γιώργου Πομάσκι , που  ανέφερε ότι «αυτή τη χρονιά Υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν δίπλα μας και σε όλα τα παιδιά», είναι χαρακτηριστικές  και πετούν στα σκουπίδια τα… σκουπίδια που γράφουν κάποια …σκουπίδια και troll.

Κι από την άλλη μεριά, πώς θα μπορούσε να είναι αλήθεια ότι οι Ολυμπιονίκες κι οι αθλητές με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές επιτυχίες, δεν βρίσκουν αρωγή από την Πολιτεία, όταν είναι, ουσιαστικά αργόμισθοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ; Κι αυτό για να είναι απερίσπαστοι στο έργο τους.

Ο Τεντόγλου, επί παραδείγματι, είναι σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Πετρούνιας, εκτός των επιχειρηματικών του ενδιαφερόντων είναι ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων,  ο Στέφανος Ντούσκος του Πεζικού. Το ίδιο συμβαίνει και με παλαιότερους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Ιωάννη Μελισσανίδη, Πύρρο Δήμα κι όσους έφτασαν τη σημαία μας ψηλά και ταυτοχρόνως  αποτελούν πρότυπα για τους υπολοίπους και κυρίως τους νεότερους.

Χώρια τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, χώρια τα μετρητά δεκάδων χιλιάδων ευρώ για κάθε μετάλλιο.

Είναι δάκτυλος Ρώσων;

Συζητούσα χθες με διπλωμάτη μας που έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα πτήσης στα διεθνή δρώμενα κι οι γνώσεις κι εμπειρία του είναι αναμφισβήτητη. Η κουβέντα έφτασε και στα βίαια επεισόδια στη Βρετανία, που ξεκίνησαν από μια πληροφορία/είδηση που αποδείχτηκε τελικά fake news. Η απάντησή του αφοπλιστική:

Οι βρετανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν ήδη πολύ καλά, ότι ξένο ή ξένα κράτη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία, ενίσχυση και μεγέθυνση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, που συνετέλεσε στην πυροδότηση των βιαιοτήτων.

Κατά τον έμπειρο διπλωμάτη μας, η  παραπληροφόρηση προωθήθηκε επιπλέον από γνωστούς «ακτιβιστές» κατά των μεταναστών που έχουν κατηγορηθεί από τα μέσα ενημέρωσης για διάδοση παραπληροφόρησης στο «X», πρώην Twitter!!

Υπενθυμίζω ότι υπάρχουν πια αποδείξεις για κάθε είδους διαδικτυακές παρεμβάσεις των Ρώσων σε εκλογές ή αποσταθεροποίηση άλλων κρατών. Όπως έγινε στην πρώτη εκλογή Τραμπ ή και σε βρετανικές εκλογές με στήριξη του λαϊκισμού που οδήγησε τη χώρα εκτός ΕΕ…

Του Λαλιώτη η γέφυρα

Όταν πριν από χρόνια αποφασίστηκε η δημιουργία της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου, το έργο χαρακτηρίστηκε εμβληματικό και σωτήριο για την περιοχή και συνολικά τεράστια διέξοδος ανάπτυξης. Κι έτσι είναι. Η γέφυρα αποτελεί πια τεράστια οδό εμπορίου αλλά και αντικείμενο θαυμασμού.

Όμως και τότε και ακόμη πιο πολύ σήμερα, ήταν κι είναι εμφανής η απουσία σιδηροδρομικής γραμμής, γεγονός ανεπίτρεπτο για ένα τέτοιο κολοσσιαίο έργο. Τότε η δικαιολογία ήταν ότι στη Δυτική Ελλάδα δεν υπήρχε σιδηροδρομικό δίκτυο, άρα η σιδηροδρομική υποδομή στη γέφυρα θα ήταν άχρηστη και θα κόστιζε ένα σωρό χρήματα!!! Κοντόφθαλμη προσέγγιση, την ίδια ώρα που σπαταλιόντουσαν δισεκατομμύρια για μόνιμα/φαραωνικά έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, που σήμερα σαπίζουν αναξιοποίητα.

Κι όμως, ο σιδηρόδρομος έχει αρχίσει να γίνεται και πάλι ιδιαιτέρως δημοφιλής στο παγκόσμιο εμπόριο. Κι εμείς είμαστε εκτός!

Πάντως, στη χώρα μας έχουν αρχίσει εσχάτως να δημιουργούνται προϋποθέσεις και συνθήκες δημιουργίας μεγάλων σιδηροδρομικών δικτύων, με ματιά στην ενδοχώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Έργο σιωπηλό προς το παρόν, αυτού που αντιπολίτευση κι επιχειρηματίες θέλουν να ρίξουν από την κυβέρνηση…

Ετοιμάζει Αποστολάκη ή Τζάκρη για αντιφάμελο

Οι σχέσεις Κασσελάκη – Φάμελου είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι δεν είναι αρμονικές. Κι αν στην Κουμουνδούρου ή πέριξ αυτής χρεώνουν όλα τα δεινά στον Κασσελάκη, στην προκειμένη περίπτωση ίσως αυτός να έχει δίκιο, απέναντι σ’ έναν παρωχημένο λαϊκιστή πολιτικό, που δείχνει ως «ταριχευμένος» παλαιοκομμουνιστής.

Καλά πληροφορημένοι κύκλοι πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών– μετά τον Αύγουστο- η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που ήτα επιλογή Τσίπρα.

Να σας πω ότι η αρχική σκέψη για αντικαταστάτης του Φάμελου ήταν ο… Πολάκης!! Μα όσα συνέβησαν με την «υποτιθέμενη» διαγραφή του δεν επιτρέπουν τώρα κάτι τέτοιο. Έτσι ο Κασσελάκης σκέφτεται τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αγνοώντας αρχικά όσους του επισημαίνουν ότι με τον ναύαρχο πρόεδρο της ΚΟ, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Τις τελευταίες ημέρες έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα της Θεοδώρας Τζάκρη, αλλά και μ’ εκείνη είναι έντονη η δυσφορία σε κοινοβουλευτικά στελέχη.  Οπότε, εν αναμονή.

Ξήλωμα στους Τσιπρικούς

Την ίδια ώρα, όσοι είναι επιρροής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται υπό ατμόν από θέσεις και καρέκλες. Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικό κόμμα του Κασσελάκη ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλην του Φάμελλου, στο στόχαστρο βρίσκεται ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης, με φημολογούμενο αντικαταστάτη του  τον Μανόλη Καπνισάκη, σήμερα διευθυντή του γραφείου του Κασσελάκη. Ταυτοχρόνως, στην  πόρτα εξόδου (ίσως και με τα δυο πόδια) βρίσκεται ο γραμματέας οργανωτικού Γ. Βουλγαράκης, με πιθανό αντικαταστάτη του τον Γιάννη Μπουρνούς, πρώην βουλευτή Λέσβου. Ενώ ρόλο στην μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα Κασσελάκη, αναμένεται να παίξει κι ο Πέτρος Παππάς.

Η ουσία είναι ότι οι επεισοδιακές ημέρες στην Κουμουνδούρου δεν τελειώνουν ποτέ. Ακόμη κι αυτές που ο πρόεδρος χαίρεται τον έρωτά του στη Μύκονο…

Οι έδρες της Θεσσαλονίκης κι ο νέος «πόλεμος»

Καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει εσχάτως «πόλεμος» για τις μελλοντικές έδρες της Θεσσαλονίκης. Βουλευτές και πολιτευτές βρίσκονται ήδη σε θέσεις μάχης, με ορατά τα «μαχαιρώματα» ένθεν κακείθεν.  Σ’ αυτούς πρέπει να προστεθούν και κάποιοι  από το στενό περιβάλλον Κασσελάκη που κινούνται για να πολιτευθούν. Κι όσο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να συρρικνώνεται, τόσο οι … μάχες θα γίνονται μετωπικές και θα προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον, που ίσως καταλήξουν ακόμη και στην μεταπήδηση του Σωκράτη Φάμελου σε περιφέρεια του Λεκανοπεδίου!

Δημοσκοπήσεις υποψηφίων στο ΠαΣοΚ

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτή την εποχή αναφορικά με τα δεδομένα της προεδρικής εκλογής στο ΠαΣοΚ, εξακολουθούν να μη ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου έχει δημιουργήσει μια ανακατανομή ψηφοφόρων, χωρίς να είναι εύκολο να καταγραφούν οι μετακινήσεις.

Για την πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ και επίτροπο της χώρας μας στην ΕΕ, υπάρχει η εικόνα που δείχνει ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη αποδοχή από τους συνυποψήφίους της , σε άλλα εκλογικά κοινά. Τα οποία όμως, δεν εκδηλώνουν την πρόθεση να πάνε να την ψηφίσουν, ενώ στη βάση του ΠαΣοΚ δεν διαθέτει ισχυρή επιρροή. Εκεί την μεγαλύτερη ισχύ διαθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης με ακολουθούντα τον Δούκα. Ο δε Παύλος Γερουλάνος, απολαμβάνει σημαντικής εκτίμησης και χαρακτηρίζεται εξακολουθητικά ως σοβαρός κι ισχυρός παράγοντα. Όλα αυτά, με τα σημερινά δεδομένα.

Πάντως, η σειρά των υποψηφίων δεν μπορεί να καταγραφεί, ούτε ποιος ή ποιοι βρίσκονται εκτός μάχης. Αυτό θ’ αρχίσει να διαφαίνεται αρχές Σεπτεμβρίου, αφού εκεί θ’ αρχίσουν να διαμορφώνονται οι δυναμικές, με πρώτο …διαγώνισμα τη συλλογή 5 χιλιάδων υπογραφών που απαιτεί κάθε υποψηφιότητα.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 9 Αυγούστου 2024
Επόμενο άρθροΤο επίδικο των εκλογών στις ΗΠΑ είναι το μέλλον της δύσης – Γράφει η Άννα Διαμαντοπούλου