Σαγανάκι Mελιτζάνας στο πήλινο – Σπέσιαλ γεύση!

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία μεστή με πινελιές βουνίσιες.

Η μελιτζάνα είναι πολύ γευστική και χαρίζει οφέλη στον οργανισμό μας.

Βασίλης Καραμπούλας
Ο Βασίλης Καραμπούλας

Ο Βασίλης ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα Παναγιώτη είναι πανταχού παρών και εξυπηρετεί τους πάντες με χαμόγελο και ευγένεια.

Σαγανάκι Mελιτζάνας στο πήλινο 1

  Σαγανάκι Mελιτζάνας

 Από τον Βασίλη Καραμπούλα, της ξακουστής ταβέρνας Παναγιώτης, Περτούλι Τρικάλων

 Υλικά για 4 άτομα 

3-4 μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

500ml νερό

100 γρ. τυρί γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή μετσοβόνε, σε μικρά κομμάτια

100 γρ. τυρί φέτα, σε μικρά κομμάτια

Σαγανάκι Mελιτζάνας στο πήλινο 2

 Τρόπος παρασκευής

 Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι να ξεπικρίσουν και να μην μαυρίσουν και τις αφήνουμε στην άκρη.

 Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, να φύγει η υγρασία.

 Σε βαθύ τηγάνι έχουμε βάλει ηλιέλαιο και όταν κάψει τότε τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αποσύρουμε από το τηγάνι.

 Τις αφήνουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

 Τότε τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι βάζοντας και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά.

 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50-60 λεπτά.

 Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και γεμίζουμε τα πήλινα μπολ με τις μελιτζάνες και από πάνω πασπαλίζουμε με τη φέτα και την γραβιέρα ή το κασέρι.

Σαγανάκι Mελιτζάνας στο πήλινο 3

 Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά και μόλις λιώσουν τα τυριά βγάζουμε από το φούρνο.

 Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 14 Μαΐου 2024