Η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε fan club του Κασσελάκη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, η κατάσταση πολιτικά και δημοσκοπικά δείχνει να παγιώνεται. Το μεν ΠαΣοΚ του «άοσμου» και «άχρωμου» Ανδρουλάκη απέτυχε να την αξιοποιήσει και βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, με πτωτική πορεία. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, κινείται με λογικές και πρακτικές πρωινής εκπομπής, μαζί με χαρακτηριστικά κοινωνικής και μεταπολιτικής επικοινωνίας.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι αν για τον Ανδρουλάκη και τους πέριξ ήταν κάτι αναμενόμενο εξ αιτίας της μονοθεματικής ουσιαστικά αντιπολίτευσης και των εμμονών του, η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Για σκεφτείτε: Ήρθε διακοπές στην Ελλάδα με τον σύντροφό του κι έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Τσίπρας θεώρησε ότι έτσι θα εκδικηθεί όσους πίστευε ότι τον υπονόμευαν.

Όντως, ο Κασσελάκης ουσιαστικά έδιωξε της Αριστερή πτέρυγα, απειλήθηκε ελαφρώς και … γραφικώς στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, διασώθηκε κι εν συνεχεία βρίσκεται συστηματικά στις life style τηλεοπτικές εκπομπές, μεταλλάσσοντας το κόμμα του σε κάτι άλλο από αυτό που ξέραμε. Με την απόλυτη ανοχή του Φάμελου, της Γεροβασίλη, της Δούρου, του Καραμέρου, της Κασιμάτη, του Μπάρκα, του Γιαννούλη, της Νοτοπούλου, του Ν. Παππά, του Πολάκη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα κι όλων των άλλων.

Η ανοχή αυτή, εστιάζεται στο γεγονός ότι ουδείς εξ αυτών κι όλων των άλλων στελεχών ή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρά στην απόλυτη μετάλλαξη του κόμματος.

Προσέξτε:

Ο Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον φράκτη στον Έβρο! Ως να είναι ο Πάνος Καμμένος.

Ο Κασσελάκης δήλωσε «ναι» στη συμμετοχή της φρεγάτας στην αρμάδα της Ερυθράς θάλασσας. Ως να είναι… Πάνος Καμμένος. Μόνο στολή στρατηγού δεν φόρεσε!

Ο Κασσελάκης δήλωσε «ναι» στην αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Ο Κασσελάκης δήλωσε «ναι» στην αστυνόμευση των πανεπιστημίων, ενώ συγκατατίθεται πια στην επιστολική ψήφο, την οποία είχε απορρίψει όταν έφτασε το θέμα στη Βουλή.

Ο Κασσελάκης, επιπλέον, συγκατατίθεται στην ελεύθερη αγορά!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, αποτελούσαν «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου. Έχει δημιουργηθεί ένας ιδεολογικός χυλός και δεν μιλάει κανένας. Ουδείς ασχολείται στην Κουμουνδούρου, ούτε καν με τις θεσμικές του ανακολουθίες  ή και στις επικοινωνιακές του εξαλλοσύνες. Ούτε καν διαμαρτύρεται κάποιος,  που στις εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τοποθετηθεί πρόσωπα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του «ρηχού» λόγου και της κοινωνικής ασυναρτησίας.

Το βέβαιο είναι ότι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα αχταρμά, που άλλα λέει σήμερα κι άλλα έλεγε μόλις χθες ή σ’ ένα πολιτικό χυλό τύπου ΑΝΕΛ, αλλάζει την πορεία του.  Κι αν ακόμη στο εγγύς ή απώτερο μέλλον «αποκαθηλώσουν» τον Κασσελάκη, οι θέσεις θα μένουν. Τι θα λένε δηλαδή τότε; Ότι αλλάξαμε θέση και είμαστε …κατά του φράκτη; Ή θα λένε ότι είναι εναντίον της αγοράς;  Ή θα είναι πάλι εναντίον της οιασδήποτε κανονικότητας κι υπέρ του ..πολιτικού χάους;

Η ουσία είναι ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κόμμα ιδεολογικού χυλού και κόμμα … fan club…με συγκεκριμένα κοινά. Το βέβαιο είναι ότι τελικά το φαινόμενο δεν είναι ο Κασσελάκης, αλλά η σιωπή των άλλων…. Των εμφανιζόμενων ως κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 10 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΔομ. Μιχαηλίδου: Έχουν επαρκή χρόνο να προσαρμοστούν, βιομηχανία και λιανεμπόριο, για την πλήρη εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από 1η Ιουλίου