Ένα ριζότο είναι ότι καλύτερο για να αποτοξινωθούμε από το κρέας των ημερών.
Γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ…
Απλά απαιτεί την προσοχή σας, γιατί πρέπει να βάλετε σταδιακά το ζωμό λαχανικών.
Ριζότο με μανιταριών
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 L ζωμό λαχανικών
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml λευκό ξηρό κρασί
80 γρ. παρμεζάνα
40 γρ. βούτυρο αγελάδας
Εκλεκτό ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας, προαιρετικά
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το ρύζι.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε με κουτάλα λίγο από τον ζωμό των λαχανικών και, ανακατεύοντας, περιμένουμε να απορροφηθεί για να ρίξουμε την επόμενη δόση, ανακατεύοντας και πάλι.
Σε 15-18 λεπτά περίπου, το ριζότο είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 2 λεπτά να σταθεί ρίχνουμε το λάδι τρούφας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.