Κολοκυθάκια στρόγγυλα γεμιστά – Γεύση που μένει….

Άννα Καταχανά Katahana
Γράφει η Άννα Καταχανά ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Αγαπημένο και χορταστικό φαγητό που διεγείρει τις γευστικές αισθήσεις όλων των ηλικιών. Για εμένα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά το οποίο φτιάχνω το λιγότερο δύο φορές το μήνα, ενώ οι δικοί μου το απαιτούν κάθε εβδομάδα… Καταλαβαίνετε…

Η συνταγή από εμένα για εσάς.

Κολοκυθάκια στρόγγυλα γεμιστά

 

Κολοκυθάκια στρόγγυλα γεμιστά 

από την Άννα Καταχανά

ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη 

Υλικά:

  • 1 Κιλό κολοκύθια στρογγυλά
  • Αλεύρι ή 1 αυγό
  • νερό
  • χυμός από ένα λεμόνι

Υλικά για την γέμιση:

  • 300 γρ κιμά
  • 1 ποτ νερού ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/3 γέμιση από τα κολοκύθια
  • Λίγο λάδι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια μας, κόβουμε τα καπάκια 2-3 εκ από το κοτσάνι. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του κολοκυθιού σε ένα μπολ. Μαχαιρώνουμε χωρίς να ανοίξουμε μεγάλες τρύπες όλα τα κολοκύθια.

Κολοκυθάκια στρόγγυλα γεμιστά 1Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ και γεμίζουμε τα κολοκύθια μας. Τα τοποθετούμε στην χύτρα και στερεώνουμε τα καπάκια με οδοντογλυφίδες. Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.

Κολοκυθάκια στρόγγυλα γεμιστά 2Μόλις αρχίζει να βράζει τοποθετούμε το καπάκι της χύτρας και το αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Διαλέγουμε πιο από τα δύο dressing θέλουμε και περιχύνουμε μόλις κρυώσουν.

Κολοκυθάκια στρόγγυλα γεμιστά 3Για το αυγολέμονο:

Χτυπάμε ένα αυγό με τον χυμό από το λεμόνι και το προσθέτουμε σιγά σιγά για να μην κόψει.

Dressing λεμονιού:

Χτυπάμε το αλεύρι με τον χυμό ενός λεμονιού και το προσθέτουμε στην χύτρα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 14 Μάϊου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 14 Μαΐου 2023