Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά – Γεύση γεμάτη απόλαυση!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα φίλες και φίλοι μου. Σήμερα έφτιαξα ένα λαχταριστό και χορταστικό φαγάκι, που τρελαίνονται γι αυτό τόσο ο σύζυγος, όσο και τα παιδάκια μου. Τρυφερά κολοκυθάκια γεμισμένα με κιμά εμπλουτισμένα με κρέμα αυγολέμονου, όλο νοστιμιά!

Σας δίνω και τα υλικά που θα χρειαστούμε για 5 κολοκυθάκια μεγάλου μεγέθους:

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά 3

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

5 κ.σ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 ξερό κρεμμύδι

Το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένο

λίγος μαϊντανός

λίγος άνηθος

ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Κόκκινο πιπέρι

1 κύβος νοστιμιάς λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο το ρύζι μας, μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.

Μετά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, ρίχνουμε τον κύβο νοστιμιάς, τον μοσχαρίσιο κιμά και όλα τα αρωματικά και τέλος όλα τα μπαχαρικά.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μόνο, να μισοψηθούν.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά 2

Έπειτα γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και έχουμε βγάλει το εσωτερικό τους.

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα με αρκετό νεράκι, ζωμό λαχανικών και ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Για την κρέμα αυγολέμονου θα χρειαστούμε:

1 κρόκο αυγού (χτυπημένο)

1 λεμόνι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

το ζουμί από το φαγητό μας

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. κορν φλάουρ και το ζουμί από τα κολοκυθάκια και στο τέλος ρίχνουμε το χτυπημένο αυγολέμονο.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά 1

Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024