Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά πεϊνιρλί, τόσο νόστιμα και αφράτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ.
Για να σας χορτάσουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και να σας μαγέψουν με τη θεσπέσια γεύση τους.
Απλά υπέροχα!
Η συνταγή για εσάς:
Πεϊνιρλί σπιτικό
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
500 γρ. γάλα χλιαρό
250 ml. σπορέλαιο
2 φακ. ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή
3 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας με τη σειρά που σας τα έχω γραμμένα. Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση βάζουμε:
τρίμματα από διάφορα κασέρια
γαλοπούλα
λουκάνικο σε φέτες
ντοματούλα
Βγαίνουν περίπου 25 μέτρια κομμάτια πεϊνιρλί. Μπορείτε να τα κάνετε και πιο μεγάλα, αλλά θα σας βγουν περίπου 15 κομμάτια..
Ψήνουμε στους 220° βαθμούς σε υψηλή θερμοκρασία στις αντιστάσεις, στην τελευταία θέση για 10′ με 15′ λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν!
Καλή σας επιτυχία!