Σήμερα μαγειρεύουμε νόστιμα και υγιεινά τη σαρδέλα, το αγαπημένο ψάρι μικρών και μεγάλων, των πλούσιων και των φτωχών. Δοκιμάστε και δεν πρόκειται να τις κάνετε ποτέ στο τηγάνι. Εύκολα και γρήγορα. Τραγανές, νόστιμες και προ πάντων όπως αρμόζει για την υγεία μας.
Η συνταγή για εσάς:
Σαρδέλες στη λαδόκολλα
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
σαρδέλες
καλαμποκάλευρο (γίνονται και με αλεύρι)
κόκκινη γλυκιά πάπρικα
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τα ψάρια τα πανάρουμε με τα παραπάνω υλικά.
Στο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, την αλείφουμε λάδι και τοποθετούμε σε σειρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ψήσιμο. Και ένα τσιπουράκι για συνοδεία είναι ό,τι καλύτερο.
Καλή όρεξη!