Μια γευστική ανάμνηση έντονη … καλοκαιρινή με αρώματα της θάλασσας.
Ο Αλέκος έχει ένα σκάφος και κάνει το γύρο της Σικίνου. Σε τοπία θαλασσινά παραμυθένια απολαύσαμε την ονειρική μακαρονάδα του με κρίταμο φρέσκο που έκοψα από την παραλία και τόνο, η υπόλοιπη παρέα προτίμησε μακαρονάδα χωρίς τόνο.
Μια πανεύκολη νόστιμη συνταγή αγαπησιάρικη που χαρίζει χαμόγελα στη παρέα που τη μοιράζεται.
Μια πλούσια χωριάτικη σαλάτα και λίγο ταραμοσαλάτα ή τζατζίκι ουζάκι ή παγωμένη μπύρα ταιριάζει «γάντι» … ότι καλύτερο για το καλοκαίρι.
Η συνταγή δική σας.
Μακαρονάδα του Αιγαίου
Από τον Αλέκο Μπεζεριάνο, μάγειρα και καπετάνιο
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
Νερό θαλασσινό
1 κουταλιά καλό ελαιόλαδο
1 χούφτα κάπαρη
Λίγα καπαρόφυλλα
μερικά κλαδάκια κρίταμου
λίγα ντοματάκια κομμένα στην μέση
1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο, προαιρετικά
φρέσκια ρίγανη
χλωρό θυμάρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ντόπιο τυράκι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα τηγάνι με χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρίταμο, τα καπαρόφυλλα, την κάπαρη για 2 λεπτά.
Αν έχουμε ντοματάκια τα ρίχνουμε και αυτά τελευταία στιγμή για να πάρουν λίγο από την γλύκα της κάπαρης και να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τον τόνο και αφήνουμε να πάρει το άρωμα της κάπαρης και του κρίταμου γυρίζοντας τον για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε και το πιπέρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό θαλασσινό.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, τα γυρίζουμε με την λαβίδα και σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με μπόλικο ντόπιο τυράκι, ρίγανη και χλωρό θυμάρι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με πασπαλισμένο τυράκι για περισσή νοστιμιά.