Υστερική Αριστερά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Αριστερά χωρίς ανακατωσούρα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Χωρίς εχθρούς και «μάχες»  δεν μπορεί να υφίσταται, δεν μπορεί να επιβιώνει. ​​​​«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», έγραφε ο ΜΑΟ στο κόκκινο βιβλιαράκι-ευαγγέλιο για πολλούς. Εκτός από αυτό, η Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει και χωρίς τη δημιουργία/ κατασκευή νεκρών. Έτσι, μοιραία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι διαφορετικό. Δημιουργεί, ασπάζεται και μεγεθύνει θεωρίες συνωμοσίας.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Συμφώνως με αυτές όλοι τον κυνηγούν, τον φθονούν, απεργάζονται την ήττα κι αποκαθήλωσή του από το πολιτικό σκηνικό. Όλοι συνωμοτούν εναντίον αυτού του καλού παιδιού, του Αλέξη Τσίπρα. Στην αρχή ο Σαμαράς, μετά ο Παπαδήμος, μετά Σαμαράς και Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης, ο Αρχιεπίσκοπος, οι εκδότες, οι … πετσωμένοι δημοσιογράφοι, οι δημοσκόποι, οι επιχειρηματίες, ενίοτε και μερικοί εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.

Έτσι ήταν διαχρονικά η Αριστερά. Μέχρι και ηγέτες ή κορυφαία στελέχη της, τα κατηγόρησε η ίδια ως προδότες, ειδικά στα χρόνια που με τη βία θέλησαν να τοποθετήσουν την Ελλάδα στον σοβιετικό συνασπισμό.

Μιλάμε για υστερία. Υστερία όταν κυβέρνησαν, μεγαλύτερη τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση. Φωνάζουν κι αντιδικούν ακόμη και μ’ εκείνους που χαρακτηρίζονται ριζοσπάστες, ανεξαρτήτως αν ο ριζοσπαστισμός στην Ελλάδα έχει αυτοεξευτελιστεί.

Τώρα, διακινούν και υιοθετούν μια ακόμη ελεεινή θεωρία συνωμοσίας:  ότι το ζήτημα της  «Κιβωτού του Κόσμου», αποκαλύφθηκε μόνο και μόνο για να συγκαλυφθούν οι υποκλοπές. Δηλαδή, ένα θέμα για το οποίο ο Μαντζουράνης, ο Σκουρλέτης, η Φωτίου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι είναι λόγια του αέρα χωρίς αποδείξεις… κρύβεται μέσω του τεράστιου ζητήματος της «Κιβωτού», του πατέρα Αντώνη…. Είναι αυτό που λέει ο λαός …πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;

Κι όμως, σε συνδυασμό με τη στάση δημοσιογράφων και σχολιαστών που είναι γνωστές οι σχέσεις τους με την Κουμουνδούρου, είναι σαφές ότι αυτό αποτελεί  «κεντρική γραμμή» και καθοδήγηση.

Οι άνθρωποι αδυνατούν να ερμηνεύσουν, ότι το ζήτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι στην κορυφή της επικαιρότητας επειδή –μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού»-  αποτελούν τις κορυφαίες και πιο δημοφιλείς οργανώσεις της χώρας, πέριξ των παιδιών. Κι αυτό κατέρρευσε από πραγματικό ενδιαφέρον της κοινωνίας κι όχι επειδή … διέταξε ο Μητσοτάκης τους… αργυρώνητους δημοσιογράφους και τα… πετσωμένα ΜΜΕ.

Ας συνεχίσουν. Χειμώνας είναι, έχει κλείσει το Δελφινάριο, ώρα να το υποκαταστήσουν…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΑπεργιακές κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς που ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.