

Τα μπιφτέκια αρέσουν σε όλους μικρούς και μεγάλους και έτσι είναι μια ασφαλής επιλογή.
Γίνονται γρήγορα και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πράσο ή ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους.
Κάποιες φορές μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για γεύση ξεχωριστή.
Η Βάσω πάντως φτιάχνει τα καλύτερα.
Αφράτα Μπιφτέκια μοσχαρίσια
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και δεινή μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 χοντρές φέτες ψωμί χθεσινό
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
Μισό κ.γ. ρίγανη
Μισό κ.γ. μαγειρική σόδα
Μισό σφηνάκι ξύδι λευκό
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
1 αυγό
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσει.
Το πιέζουμε το πρωί ανάμεσα στις παλάμες μας για να το στίψουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια για 15 λεπτά περίπου, σηκώνοντας και αναποδογυρίζοντας τον κιμά.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να αναδυθούν τα αρώματα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στρογγυλά στο μέγεθος που θέλουμε και τα πιέζουμε λίγο στη μέση.
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στη δεύτερη σκάλα από πάνω για 20 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί η μια πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη με σπάτουλα για να ψηθεί καλά.
Σερβίρουμε με σαλάτα ή ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας.