Μπισκοτάκια του Λεωνίδα – Πιο εύκολα μπισκοτάκια δεν υπάρχουν

Μπισκοτάκια

Πανεύκολα γίνονται αυτές οι μπουκίτσες μπισκοτάκια που συνοδεύουν τον καφέ ή το τσάι σας.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Είναι τόσο νόστιμα που δεν μπορείς να σταματήσεις… Η φίλη μου τα χρησιμοποιεί ακόμα και για να στολίσει το παγωτό … απίθανα. Αν θέλουμε, τώρα που βγαίνουν τα πορτοκάλια, μπορούμε να βάλουμε και χυμό ή ξύσμα πορτοκαλιού αφαιρώντας αντίστοιχα κάποια ποσότητα από αυτή του λαδιού.

Περιμένω να ξανανέβω στον πανέμορφο Παρνασσό και επειδή το περπάτημα είναι όνειρο αυτή την εποχή, αλλά συνάμα κουραστικό αρκετά, η Γιούλα μας φίλεψε μπισκοτάκια για να μας ενδυναμώσει …

Ωραία γεύση, χρώματα φθινοπωρινά και κυρίως οξυγόνο και ήχοι της φύσης υπέροχοι….

 Κουλουράκια του Λεωνίδα

Από τη Γιούλα Ζυγούρη, Αμφίκλεια Παρνασσού

Υλικά 

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

11/3  ποτήρι του νερού λάδι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

Τρόπος παρασκευής

 Αναμιγνύουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα και ανακατεύουμε και πάλι.

Τέλος , ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθουμε τα μπισκοτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρο ή στρογγυλά μικρά ή ακόμα και πλεξουδίτσες.

Στο ταψί απλώνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 100ο C για 30 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και όσα περισσέψουν τα διατηρούμε με ριζόχαρτο κλεισμένα σε μεταλλικά κουτιά.