Του ληστή, της πόρνης και του … Μπακούνιν… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές η ΕΛΑΣ έκανε με το παραπάνω τη δουλειά της. Είχε πληροφορίες ότι οι φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη είχαν καταστεί άντρο ληστών και εμπόρων ναρκωτικών που έβγαιναν, λήστευαν και μετά κατέφευγαν πίσω στην… ασφάλεια του πανεπιστημιακού ασύλου.  Επενέβη και τελικά συνελήφθησαν ουκ ολίγοι. Συμμορίες κακοποιών, που εκτός άλλων είχαν εγκαταστήσει στον 10ο όροφο μέχρι και …οίκο ανοχής!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προσέξτε: Ένας εκ των συλληφθέντων καταζητείτο με εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά! Επιτέθηκε με κατσαβίδι σε γυναίκα αστυνομικό και αυτή τον πυροβόλησε στα πόδια κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Όλο αυτό το σκηνικό δυσαρέστησε την ημέτερη Αριστερά, η οποία κατά τα φαινόμενα μαζί με την επανάσταση που …ετοιμάζει, έχει αναλάβει και την υπεράσπιση ληστών και λοιπών παραβατικών. Κάποιος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, ανέπτυξε στην κοινωνία την άποψή του για το πώς θα έπρεπε να δράσει η ΕΛΑΣ και ποιο επιχειρησιακό σχέδιο έπρεπε να καταστρώσει. Λεπτομέρεια: Το επάγγελμά του είναι υπάλληλος ξενοδοχείου.

Από την πλευρά της η Αυγή έγραψε για «επικίνδυνα παιγνίδια στην Πολυτεχνειούπολη», ενώ ο επικεφαλής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι δεν ήταν παρών στο συμβάν, μας είπε ότι τα συμβάντα ξεκίνησαν από πυροβολισμούς των αστυνομικών… στα 30 μέτρα από στάση λεωφορείων που ήταν γεμάτη φοιτητές…

Προσέξτε: Δεν είπε λέξη για την τραυματισμένη αστυνομικό, τους ληστές που εκμεταλλεύονταν την ανομία που δημιουργεί το άσυλο, ενώ κι όσα είπε θα είχαν νόημα ΜΟΝΟ αν η ΕΛΑΣ πυροβολούσε τυφλά.  Το δε απόγευμα, έκαναν και διαδήλωση εναντίον της… πανεπιστημιακής αστυνομίας….

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, θυμόμαστε ότι η Αριστερά πάντα ήταν υπερασπιστική ή έστω ανεκτική προς τους παραβατικούς, τους οποίους εν πολλοίς θεωρούσε …θύματα του καπιταλισμού και ταξικούς συμμάχους στους αγώνες για την ανατροπή του.

Θα ήταν χρήσιμο η Αριστερά να πει στην κοινωνία τι δουλειά είχαν οι ληστές κι έμποροι ναρκωτικών  μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Πού ήταν άραγε το… ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα να τους εμποδίσει και να τους καταγγείλει;

Πού εμπόδισε τη …διακίνηση ιδεών η ΕΛΑΣ που επενέβη και συνέλαβε τους ανόμους;

Και ποια διακίνηση ιδεών μπορεί να εμποδιστεί στα ΑΕΙ καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εποχή του διαδικτύου;

Αριστερά του λούμπεν, παρ’ ότι ο Μαρξ έλεγε ότι το λούμπεν προλεταριάτο δεν είναι δύναμη ανατροπής… Μα οι δικοί μας είναι… μπακουνιστές αφού αυτός (Μπακούνιν) έλεγε ότι …   η επανάσταση θα έρθει από τη μορφωμένη άνεργη νεολαία, από τους περιθωριακούς, συμμορίτες και ληστές…

Εξ ου και τους υποστηρίζει…

Κάτι τελευταίο: Αναμένω με ενδιαφέρον τις αγανακτισμένες εκδηλώσεις διαφόρων νομικών/δικαιωματιστών  για τους εγκληματίες πελάτες τους. Που αναμφισβήτητα είναι θύματα της άτιμης κοινωνίας και του νεοφιλελεύθερισμού που σπρώχνει τους ανθρώπους αρχικά στη φτώχια και μετά στη βία…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΚ. Σκρέκας: “Αλλάζω συσκευή”, “Εξοικονομώ” και ενεργειακές κοινότητες για επιχειρήσεις
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.