Το ελικόπτερο κι οι τέσσερις γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Θα ασχοληθούμε σήμερα με τέσσερα γεγονότα που καταδεικνύουν τα μεγάλα αντιπολιτευτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  1. Τις τελευταίες δυο ημέρες, χάλασε ο κόσμος στο διαδίκτυο για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης μετέβη στην Επίδαυρο από την Αντίπαρο με στρατιωτικό ελικόπτερο! Όλη αυτή η αναστάτωση προκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο σημείο να ζητά εξηγήσεις!!! Μιλάμε για αστειότητες μια αστείας αντιπολίτευσης. Και θα εξηγήσουμε τους λόγους.

Κατ’ αρχάς θα ήμουν ο πρώτος που θα καυτηρίαζα τον Μητσοτάκη και τον κάθε Μητσοτάκη αν αυτό το έκανε για να πάει διακοπές… Ή για να πάρει τα παιδιά του με το πρωθυπουργικό σκάφος και να τα πάει στη Γαλλία και στη  Disney land, όπως συνέβη την περίοδο Τσίπρα.

Όμως, εδώ επρόκειτο για δυο παρουσίες του την ίδια ημέρα σε διαφορετικά σημεία της χώρας και δη για ζητήματα παγκόσμιου επικοινωνιακού ενδιαφέροντος.

Στην Αντίπαρο πήγε (με την συγκοινωνία) για να παραδώσει στον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του  Ρίτα Γουίλσον τα ελληνικά τους διαβατήρια! Ένα γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου, με ύμνους για την Ελλάδα. Το CNN  το είχε κορυφαίο θέμα στην πρώτη διαδικτυακή του σελίδα φιλοξενώντας δηλώσεις του παγκόσμιου σταρ:  «Η Ελλάδα είναι καταφύγιο… Έχω ταξιδέψει ανά τον κόσμο, έχω βρεθεί στα πιο όμορφα μέρη, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα… Η γη, ο ουρανός, το νερό είναι ευεργετικά για την ψυχή, είναι ένα μέρος ανάρρωσης».

Ακόμη και στην αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής «Daily Sabah» η φωτογραφία βρέθηκε στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων αναρτήσεων !

Αμέσως μετά, με στρατιωτικό ελικόπτερο βρέθηκε στην Επίδαυρο! Γιατί άραγε; Για αναψυχή; Για να συναγελαστεί με τις ελίτ, όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Βρέθηκε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας επειδή είχε ύψιστη σημασία να βρεθεί σ’ ένα γεγονός  (την παράσταση της τραγωδίας «Πέρσες», του Αισχύλου) που είχε παγκόσμια μετάδοση!

Τόσο το ένα, όσο και το άλλο γεγονός συνέβαλλαν απίστευτα στην προώθηση του ονόματος της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου. Κι ο πρωθυπουργός ήταν παρών! Ε,για να είναι παρών στην Επίδαυρο ΜΟΝΟ με τον τρόπο που έγινε μπορούσε…

Κι εδώ υπεισέρχονται οι αστειότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Με επικεφαλής στελέχη της, οργάνωσαν τον κακό χαμό  του διαδικτύου.

Προσέξτε: Είναι αστειότητα να εγκαλείς τον πρωθυπουργό της χώρας επειδή χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί σε γεγονός που αφορούσε την επικοινωνιακή πολιτική της χώρας! Πολύ περισσότερο  όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο μεν πρωθυπουργός πήγαινε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ιδιωτικές διακοπές (Παρίσι) ή σε κομματικές εκδηλώσεις (Καβάλα, Κρήτη κλπ) ο δε υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε καταστήσει τα στρατιωτικά ελικόπτερα… ταξί!!! Όχι μόνο για τη διαδρομή από το σπίτι του στη Βάρη στο υπουργείο και σε διάφορα νησιά αλλά και για ν’ ασκεί τις δικές του ικανότητες στα πιλοτήρια! Τα ξεχάσαμε;

Συνεπώς, όταν εγκαλείς τον πρωθυπουργό που σ’ ένα χρόνο διακυβέρνησης πήρε το στρατιωτικό ελικόπτερο μια φορά κι αυτή για λόγους που αφορούν την εικόνα της Ελλάδας, τότε βρίσκεσαι σε βαθιά πολιτική απελπισία!

Πάμε παρακάτω:

  1. Σε φιλικό ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύθηκε η πληροφορία ότι μετά τον διαχωρισμό της περιουσίας  των  αδελφών Λάτση , η Μαριάννα Λάτση αποχώρησε από τη Lamda Development, και το μερίδιό της  εξαγόρασε η εταιρία  Real estate Orilina. Το δημοσίευμα προχωρούσε ακόμη περισσότερο, αναφέροντας ότι στη εταιρεία μετέχουν ο αδελφός του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ζαβού, ο αδελφός του Αντ. Σαμαρά  και η Μιράντα Ξαφά.

Τότε άστραψε και βρόντηξε ο Τζανακόπουλος. Που κατήγγειλε ότι στο Ελληνικό μπαίνουν άνθρωποι της κυβέρνησης!!! Ακολούθησε χαμός στο διαδίκτυο μ το γεγονός να θεωρείται δεδομένο.

Βγήκε λοιπόν η εταιρεία  Orilina  με ανακοίνωσή της και κάνει λόγο για ανακριβή, αναληθή και προσβλητικά δημοσιεύματα. Κι εξηγεί ότι ναι μεν επενδύει σε ακίνητη περιουσία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση  ουδέποτε αγόρασε μετοχές της  LD (άλλωστε κάτι τέτοιο φαίνεται ανά πάσα στιγμή, ενώ αν το έψαχνε ο Τζανακόπουλος θα το είχε διαπιστώσει), ενώ τα μέλη της δεν έχουν ούτε σε προσωπικό επίπεδο μετοχές της!

Δηλαδή έκαναν ολόκληρο ζήτημα βασισμένοι σε ψέμα!

  1. Στη Βουλή προχθές έγινε η δεύτερη αντιπολιτευτική αστειότητα. Όπου το υπουργείο Ανάπτυξης δια του Αδώνιδος Γεωργιάδη έφερε νομοθετική  ρύθμιση  μέσω της οποίας θα καλυπτόταν Νομικά η διορισμένη από τον  ΣΥΡΙΖΑ  Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης! Κι αυτό προκειμένου να διευκολυνθεί η  ιδιωτικοποίηση, στην οποία θα προχωρήσει η εταιρεία αφού δεν υπάρχει άλλη λύση. Άλλωστε συμφωνούν κι οι εργαζόμενοι.

Τότε λοιπόν, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ  Θεοδώρα Τζάκρη , παρότι η κυβέρνηση προστάτευε με τη ρύθμιση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατελήφθη από αντιπολιτευτικό οίστρο, έβαλε φωτιά στο στόμα της και  κατήγγειλε τον αρμόδιο υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη για την ασυλία των μελών του Δ.Σ. της ΕΒΖ !!!

Γέλασαν όσοι ήταν στη Βουλή.  Κι αφού είπε όσα είπε, όταν  Γεωργιάδης ανέφερε πως αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ρύθμιση προστασίας της δικής του διοίκησης τότε την αποσύρει,  έγινε η γνωστή… κωλοτούμπα! «Όχι, όχι, ψηφίζουμε!», ακούστηκε υπό τους ήχους …. χαχανητών!

Έχει και συνέχεια. Ακόμη πιο αστεία. Όταν τελείωσε η διαδικασία της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση ισχυριζόμενος ότι… δεν ψήφισε την ρύθμιση!!!  Διαψεύστηκε όμως από τα πρακτικά της Βουλής…  Κι από την εικόνα (βίντεο) με το «ναι» της Θεοδώρας Τζάκρη.

Πάμε και στο τελευταίο:

  1. Χθες, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι οργανώνει κάμπινγκ στον Γράμμο… στα χνάρια των ανταρτών!!! Εμφυλιοπολεμικά οδοιπορικά τύπου «εμείς ή αυτοί»…

Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν; Ότι έπρεπε να νικήσει στον εμφύλιο ο ΕΛΑΣ;  Ότι έπρεπε να διαμελιστεί η χώρα; Να αλληλοσκοτωθούν αδέλφια; Να πάει η χώρα στο σιδηρούν παραπέτασμα εκείνης της εποχής; Και πόσο θα συνεχίζεται το παιγνίδι με την ιστορία και τα σύμβολα; Πόσο θα παριστάνουν τους Βελουχιώτηδες και τους Βαφειάδηδες εν έτη 2020; Απευθυνόμενοι σε ποιους; Στους εαυτούς τους ή σ’ εκείνους που κράτησαν όρθια την Ελλάδα;

Αυτά τα τέσσερα περιστατικά σε διάστημα μόλις δυο ημερών, καταδεικνύουν πολιτικά αδιέξοδα, πολιτική επιπολαιότητα και βαθύτατη απελπισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο δεν ελέγχουν τι λένε ή τι πράττουν και λειτουργούν μόνο με μεθόδους καφενείου;

Προφανώς δεν μπορούν να λειτουργούν διαφορετικά…  Αστειότητες!