Οι νέοι λένε «έχε γεια» στην Αριστερή ουτοπία – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η πρόσφατη έρευνα της Κάπα Research για τη νεολαία, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.  Η γενιά που την αποκαλούμε millennials (1981-1995) και η επόμενη που αποκαλείται «Ζ» (1995-2010), εκπέμπουν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα: Την αισιοδοξία τους για το μέλλον, σε ποσοστό 52%, όταν η ίδια γενιά δήλωνε αισιόδοξη το 2010, σε ποσοστό μόνο 35%!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ταυτοχρόνως, το 34% επιλέγει τη ΝΔ για τη διακυβέρνηση της χώρας, έναντι  20% που προτιμά ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 39% θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι μόνο 24% του Αλέξη Τσίπρα. Όσο για το ΠαΣοΚ; Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, ξεκινώντας από την ολίγιστη ηγεσία του που δεν εμπνέει παρά μόνο το κομματικό του ακροατήριο.

Τι καταδεικνύουν αυτά; Ότι οι νέοι ηλικίας 17-42 ετών, στρέφουν την πλάτη στην Αριστερά και στον Τσίπρα, αδιαφορούν για το σύνθημα … «Μητσοτάκη μαμιέσαι» και τον αλαλάζοντα λαϊκισμό των καταλήψεων, των πορειών για τον Κουρφοντίνα , την ασυδοσία/οχλαγωγία του διαδικτύου και το εισαγγελικό κούνημα του δακτύλου σε ότι επιχειρεί να κινήσει το τέλμα της αυτοκτονικής στασιμότητας.

Να πούμε κι άλλα, περί της μεταστροφής των νέων; Πριν από οκτώ χρόνια αυτές οι γενιές, χωρίς να βλέπουν ελπίδα πουθενά, έλεγαν «όχι» στους… κατακτητές, ακόμη κι αν γνώριζαν το γελοίο του δημοψηφίσματος. Σήμερα η Δύση, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν πυξίδες για τους νέους. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι από τους νέους, μόνο το 22% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ και το σύνολο αυτού του ποσοστού υποστηρίζει κομματικά το ΚΚΕ και τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Ναι η έρευνα της Κάπα Research για τη νεολαία, αποτελεί ελπίδα!

Έργο Μητσοτάκη σε μεγάλο βαθμό. Το πολιτικό του κεφάλαιο εμπνέει τους νέους κι είναι ταυτισμένο με την ίδια τη ζωή τους και τις προοπτικές τους. Η οικοδόμηση της νέας Μεταπολίτευσης  θα είναι έργο του Μητσοτάκη και των νέων της πατρίδας. Υπό τους ήχους των άναρθρων κραυγών ορισμένων, που χάνουν όλο και περισσότερο το έδαφος κάτω από τα πόδια τους…

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια και μακαρόνια – Μούρλια γεύση
Επόμενο άρθροΜπαράκ Ομπάμα: Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.