Ο Κυριάκος στη ΔΕΘ, η Κεραμέως & το… αυθαίρετο στο Κόμο – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κυριακή χθες στη ΔΕΘ και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια (μετά καφέ)

συνειδητοποιήσαμε ότι πολλές χώρες του Ανατολικού μπλοκ, μας έχουν αφήσει πίσω… έτη φωτός! Κι όχι μόνο λόγω της κρίσης μας αλλά κυρίως εξ αιτίας ότι αυτές αποτίναξαν τη σοβιετία, ενώ εμείς την έχουμε στο διαμορφωμένο τα τελευταία 50 -60 χρόνια dna μας! Οι χώρες αυτές, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και τις μοναχικές εθνικές τους πορείες,  αναπτύσσονται ορθολογιστικά αφού πραγματική ανάπτυξη σημαίνει παραγωγή κι εξαγωγές. Ενώ εμείς επί δεκαετίες παράγουμε αριθμούς πρωτοκόλλων και σφραγίδες…

Εξαιρετική συνολικά η παρουσία του Κυριάκου στην ΔΕΘ. Κι η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που θα μπορούσαν να φέρουν κάποιες αντιρρήσεις στις εξαγγελίες του είναι μέρος των φιλελευθέρων και οι κομμουνιστές.
Οι πρώτοι επειδή  θα επιθυμούσαμε άμεσες  ιδιωτικοποιήσεις, κρατική περιστολή και άμεση τεράστια περικοπή φόρων, οι δε δεύτεροι επειδή  θα ήθελαν κρατικοποιήσεις και επιδόματα / δελτία τροφίμων για όλους.
Ο Κυριάκος όμως, έστησε μια καθαρά κεντρώα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με πρόγραμμα που εφαρμόζει στοιχεία οικονομικού φιλελευθερισμού, συντηρητικού πατριωτισμού, κοινωνικής σοσιαλδημοκρατίας και κυρίως δέσμευση στην επίτευξη προκαθορισμένων ξεκάθαρων μετρήσιμων στόχων. Εξ ου κι η λαϊκή αποδοχή προέρχεται από όλους τους χώρους, καθώς άπαντες αναμένουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις κοινής λογικής που θα μας επαναφέρουν στη στενή ομάδα των ανεπτυγμένων δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

Φυσικά οι ζαίοι  μπορούν να αναρωτηθούν που θα βρει τα λεφτά. Η απάντηση θα έπρεπε να είναι… «απ’ το νομισματοκοπείο και τις καλλιέργειες λεφτόδεντρων»…

Η ουσία είναι ότι ο Κυριάκος ανέλαβε μόνον δεσμεύσεις για τον εαυτόν του και την κυβέρνησή του. Εμάς μας κάλεσε να τον κρίνουμε στον απολογισμό που θα κάνει στην ΔΕΘ του 2020.
Νέοι καιροί νέα ήθη.

Ο Κυριάκος είπε 32 φορές τη λέξη «κέρδος», 24 φορές τη λέξη «πλούτος» , 38 φορές τη λέξη  «επιχειρήσεις», 44 φορές τη λέξη «ανάπτυξη»,  48 φορές τη λέξη «επενδύσεις» και μια αν δεν κάνω λάθος φορά τη λέξη «επιδόματα», όπως κατέγραψε ένας  φίλος..
Χαίρομαι ιδιαίτερα.  Όπως και παλιότερα πριν γίνει πρωθυπουργός και είχε χαμηλή δημοτικότητα στους κομματικούς πυρήνες που ερεθίζονταν με το μουστάκι του Μεϊμαράκη και έλεγε τα ίδια…

Σ’ όλα αυτά που αναφέρεται ο Κυριάκος μόνο εμπόδιο είναι το κομματικό κράτος. Αν τα καταφέρει και το νικήσει θα κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται.

Στη Θεσσαλονίκη είδα με αποστροφή και θλίψη πρόσωπα που πριν τις εκλογές επαναλάμβαναν μόνο μια πρόταση: Δεν τραβάει ο Κούλης ρε παιδιά….!

Σιχαμένοι γυμνοσιάλαγκες!

Κάτι πρέπει να γίνει με τις ερωτήσεις (κυρίως τον αριθμό τους) στη συνέντευξη Τύπου του εκάστοτε πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο κάθε πικραμένος πετάει μια μακακία κι όποιον πάρει ο χάρος… Χθες, σε μια πολιτική συνέντευξη στον απόηχο μιας εμπορικής/οικονομικής έκθεσης, μέχρι και τι θα κάνει ο Κυριάκος για τα ζώα συντροφιάς ρώτησε μια !!! Έλεος!!!

Οι ζαίοι βρήκαν απογοητευτική, λέει, την ανάβαση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Προφανώς επειδή δεν εγκαινίασε μουσαμάδες…

Πάμε σε άλλο θέμα. Οι ζαίοι αφαίρεσαν από τα βιβλία της Ιστορίας τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονικούς αγώνες, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών. Αφαίρεσαν όμως και τη γενοκτονία των Ποντίων.
Η Κεραμέως τα επανένταξε στη διδακτέα ύλη κι εκείνοι χαλάνε τον κόσμο!

Όπως χαλάνε τον κόσμο επειδή η Κεραμέως είπε ότι η διδασκαλία της ιστορίας οφείλει να καλλιεργεί την εθνική συνείδηση κι όχι να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα.

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Παρ’ ότι έχω γράψει ολόκληρο βιβλίο (Οι Μύθοι και το παραμύθι, εκδόσεις ΚΨΜ) για τις στρεβλώσεις της ιστορίας που διδασκόμαστε, όντως το σχολείο οφείλει να καλλιεργεί το εθνικό και ιστορικό υπόβαθρο. Αφαιρώντας ίσως κάποιους κραυγαλέους μύθους (π.χ. ύπαρξη κρυφού σχολειού ή ανακήρυξη κάποιων μουσαντένιων «ηρώων»). Άρα, επί της ουσίας σωστά τα λέει η Κεραμέως.

Και δεν τα λέει μόνο εκείνη.  Τα λέει το περιβόητο άρθρο 16 του Συντάγματος. Αυτό που δεν θέλει η Αριστερά ν’ αλλάξει!! Αναφέρει στην παράγραφο 2 ότι: Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Όσο σεκιουλαρ/άθρησκοι/άθεοι/αλλόθρησκοι/αδιάφοροι κλπ κι αν είναι κάποιοι ζαίοι και λοιποί Αριστερούληδες, το Σύνταγμα της Ελλάδος υπερέχει όλων των ειδικών επιθυμιών τους. Για αυτό φτιάχτηκε. Για να προστατεύει τις ιδέες και την ελευθερία μας αλλά και για να προστατεύει τις ιδέες και τις ελευθερίες των υπολοίπων.

Άφησα για το τέλος το θέμα που αφορά την φωτογραφία που συνοδεύει τα σημερινά μας σχόλια. Είναι το ξενοδοχείο που μαζεύτηκαν χθες στη λίμνη Κόμο διάφοροι περίεργοι (μέχρι κι η Κλίντον ήταν) για να μιλήσουν αναφορικά  με το πώς … θ’ ανασχηματίσουν την Ευρώπη!

Στη φωτογραφία, λοιπόν, βλέπετε μια (κατά αριστερούληδες) κλασσική  παραβίαση /παράβαση αιγιαλού στην λίμνη Κόμο. Όπου ο Τσίπρας σε αντίθεση με ότι ζητά εδώ, εκεί έκανε απλώς υψηλό τουρισμό…. Χωρίς καν ζητήσει την κατεδάφιση του… αυθαίρετου… Χωρίς να ζητήσει πρόσβαση στη λίμνη από εκείνο το σημείο…

Κατά τα άλλα, εδώ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης…  Κι είναι απορίας άξιο πώς ο Παπαδημούλης δεν έχει κάνει ακόμη ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την περιβαλλοντολογική αναλγησία των Ιταλών…

Καλή εβδομάδα φίλτατοι(ες).