Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Θεματοφύλακες του Συντάγματος και ευθύνες

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Θεματοφύλακες του Συντάγματος και ευθύνες

Μπορείς να αντιμετωπίζεις, κι εγώ και όλοι μας, τους γραφικούς ως γραφικούς, ως κάτι «σαλεμένους» που … μπλα μπλα μπλα  και τα λοιπά τα λοιπά.

Έτσι όμως δίνουμε δύναμη και χώρο να εξαπλώνεται η ανθρώπινη βλακεία  και μέσα σ’ αυτή να ανθίζουν τα τάγματα εφόδου.

Αυτά τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που έμειναν «ορφανά» μετά την καταδίκη και φυλάκιση των αρχηγών, υπαρχηγών και λοιπών στελεχών της δολοφονικής οργάνωσης, οι κάθε λογής επικίνδυνοι άνθρωποι παρεισφρέουν σε κάθε χαραμάδα που τους δίνει το άλλοθι να πουν την «αλήθεια» τους και φυσικά να προπηλακίσουν όποιον διαφωνεί με την αλήθεια αυτή.

Αυτά τα νέα τάγματα εφόδου έκαναν την εμφάνισή τους στο Γυμνάσιο του Αιγίνιου Πιερίας.

Η υπόθεση εμβολιασμού, τεστ για τον κόβιντ έχει δώσει αφορμές για κάθε είδους αντιδράσεις. Και όπως έδειξε η πραγματικότητα, με το περιστατικό αυτό στην Πιερία, οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος»  προκειμένου να εμποδίσουν τα τεστ προχώρησαν στις αθλιότητες που έκαναν εις βάρος του Γυμνασιάρχη.

Ευτυχώς η αντίδραση της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού ήταν άμεση.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος να μην ξαναγίνει αυτό που έγινε με τους «γραφικούς» που τελικά καταδικάστηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αφού δολοφόνησαν έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν πολλούς περισσότερους.

Είναι ευθύνη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να μην παίξουν τους γραφικούς που μετατρέπονται σε αυτόκλητους τιμωρούς στο όνομα του Συντάγματος και τους δώσουν άλλοθι γραφικότητας ή ιδιαιτερότητας.
Θυμάστε τους χρυσαυγίτες που περνούσαν απέναντι τις γιαγιάδες ή τις βοηθούσαν να σηκώσουν λεφτά από τα ΑΤΜ του Πρώτου θέματος; Θυμάστε τα life style  θέματα για την ομορφιά και τα τατουάζ και τις αντιδράσεις των κοριτσιών για τον καταδικασμένο Κασιδιάρη;

Είναι ευθύνη κάθε δημοκρατικού πολίτη, κάθε πολιτικού φορέα, και κάθε Δημοσιογράφου, κάθε influencer να μην αφήσουν χώρο στα νέα επικίνδυνα γαϊδουράγκαθα να γίνουν λουλούδια.
Αν το κάνουν είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε σε ακρότητες, και κάποιοι που διαφωνούν μαζί τους είτε θα βρεθούν στο νοσοκομείο είτε στο νεκροτομείο.
Υπάρχουν επικίνδυνοι άνθρωποι και έχουμε ευθύνη να τους απομονώσουμε.

Προηγούμενο άρθροΑυλαία σήμερα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» – Ανοίγει, στις 12:00, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Επόμενο άρθροΑλβανία: Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για τρίτη ημέρα, 41 μειονοτικά χωριά