Γλυκάκι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και η παρασκευή του είναι σχετικά πολύ εύκολη. Με λίγη προσπάθεια θα έχετε έτοιμα τα κουρκουμπίνια για να ευχαριστήσετε αυτούς που αγαπάτε.
Η συνταγή δική σας.
Κουρκουμπίνια
από την Ελένη Μπρούφα
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
1 βιτάμ πλάκα (λιωμένο)
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 βανίλια και χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής:
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε. Έπειτα τοποθετούμε ακόμη ένα από πάνω και βουτυρώνουμε και πάλι.
Ξεκινάμε και τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό με τον τρόπο που βλέπετε στην εικόνα (φωτό).
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε τα ρολά στο ψυγείο για να παγώσει λίγο το βούτυρο, έτσι ώστε να τα κόψουμε πιο εύκολα (για 15 λ. περίπου).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσει. Απ τη στιγμή που θα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά (το σιρόπι θα είναι κρύο και τα κουρκουμπίνια ζεστά στο σιρόπιασμα).
Κόβουμε τα ρολάκια σε μπουκίτσες (δείτε την εικόνα) και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σιροπιάζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς απ όποιους σας αρέσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!