Κουρκουμπίνια, γλυκά και απίθανα!!

Κουρκουμπίνια, γλυκά και απίθανα!!
Ελένη Μπρούφα 1
Από την Ελένη Μπρούφα

Γλυκάκι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και η παρασκευή του είναι σχετικά πολύ εύκολη. Με λίγη προσπάθεια θα έχετε έτοιμα τα κουρκουμπίνια για να ευχαριστήσετε αυτούς που αγαπάτε.

Η συνταγή δική σας.

κουρκουμπίνια 8

Κουρκουμπίνια

από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

1 βιτάμ πλάκα (λιωμένο)

3 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 βανίλια και χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Ξεκινάμε παίρνοντας ένα φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε. Έπειτα τοποθετούμε ακόμη ένα από πάνω και βουτυρώνουμε και πάλι.

κουρκουμπίνια 1Ξεκινάμε και τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό με τον τρόπο που βλέπετε στην εικόνα (φωτό).

κουρκουμπίνια 2 κουρκουμπίνια 3 κουρκουμπίνια 4Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

κουρκουμπίνια 5Τοποθετούμε τα ρολά στο ψυγείο για να παγώσει λίγο το βούτυρο, έτσι ώστε να τα κόψουμε πιο εύκολα (για 15 λ. περίπου).

Ετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσει. Απ τη στιγμή που θα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά (το σιρόπι θα είναι κρύο και τα κουρκουμπίνια ζεστά στο σιρόπιασμα).

Κόβουμε τα ρολάκια σε μπουκίτσες (δείτε την εικόνα) και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο.

κουρκουμπίνια 6Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

κουρκουμπίνια 7Σιροπιάζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς απ όποιους σας αρέσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΜατσάτα με κουνελάκι κοκκινιστό
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020