Κανονικότητα ή μπάχαλο; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Καθημερινή» αλλά και όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου σε κομματικό ακροατήριο περί  ανάγκης της Αριστεράς να μην υπάρχει κανονικότητα στις ζωές μας, αποτύπωσαν το διακύβευμα/δίλημμα  που θα τεθεί στις επόμενες εκλογές:  Κανονικότητα ή μπάχαλο;

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Φυσικά, δεν χρειάζονταν ούτε οι αντιφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όσα είπε η φερόμενη ως … αντικαταστάτης του, ούτε η ντροπιαστική τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη για το ότι δεν πρέπει να έρθει τουρίστας στη χώρα,  για καταλήξουμε στο συμπέρασμα περί του  εκλογικού διλήμματος. Μια χιλιάδα διαδηλώσεις είχαν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο κορύφωσης της πανδημίας. Τι ήταν αυτό; Επιχείρηση μπάχαλο! Για να μη πούμε ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες ΔΕΝ υπήρχε προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμούς, ενώ είναι γνωστή η κατάπτυστη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα περί κυβερνητικού … ξεστοκαρίσματος  εμβολίων συγκεκριμένης εταιρείας.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι κανονικότητα και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβαδίζουν. Κι η Αριστερά περίμενε να γίνει μπάχαλο με τα εμβόλια, να μην υπάρχουν ΜΕΘ, να μετράμε νεκρούς στους δρόμους και να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο στο σύστημα Υγείας για να εμφανιστεί και να πει «εδώ είμαι, θα τα φτιάξω όλα μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο»!  Όσο χειρότερα τόσο καλύτερα για την Αριστερά. Ο θάνατος πολλών, ζωή για εκείνη.

Μιλάμε για τρέλα!  Τρέλα με αχαλίνωτη δημαγωγία, εκτόξευση μίσους και δημιουργία συγκρούσεων και αντιθέσεων στην κοινωνία

Ναι, η χώρα χρειάζεται την κανονικότητα,  ειδικά μετά την δεκαετή πολιτική και οικονομική κρίση. Δεν θέλει τη μιζέρια αλλά την κοινωνική συνοχή και τη ψυχική ισορροπία των πολιτών.

Άρα ουδείς μπορεί να παίζει παιγνίδια με την πορεία του τόπου και της κοινωνίας και να δημιουργεί συστηματικά ανασφάλειες και νοσηρό πλαίσιο.

Δεν μπορεί η Αριστερά, μια ζωή, να λειτουργεί εις βάρος της ηρεμίας του τόπου και της ομαλότητας.

Το δίλημμα είναι και θα είναι σαφές: Κανονικότητα ή μπάχαλο;

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 12 Μάϊου 2021
Επόμενο άρθροΚαστοριά: Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Καστοριά (Σεισμολογικός Σταθμός του ΑΠΘ)
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.