Καλημέρα ήλιε καλημέρα! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λέμε και ξαναλέμε ότι Αριστερά και Κεντροαριστερά δεν έχουν θέση στη νέα εποχή που ξημερώνει. Όχι μόνο επειδή βρίσκονται μονίμως εκτός εποχής, όχι μόνο επειδή τους εμπνέει μια ξεπερασμένη και πεπαλαιωμένη ιδεολογία, αλλά κι επειδή πουθενά δεν υπήρξαν παρούσες στις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο. Κι όταν όλα αυτά ισχύουν, πώς στο καλό μπορεί να χωρέσει στην επόμενη ημέρα της σύγχρονης εποχής;

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το είδαμε ξεκάθαρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Αλέξης Τσίπρας μη έχοντας τι να πει με ουσία και όραμα, επανέλαβε το…. 2014, ενώ μόνο «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς» δεν φώναξε!

Η ένδεια της Αριστεράς ήταν παρούσα και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Κι ο Αλέξης Τσίπρας μιμήθηκε πάλι τον Ανδρέα Παπανδρέου, μη τυχόν και του υποκλέψει ψήγματα  πολιτικής παρακαταθήκης. Το ότι γέμισε η χώρα ειρωνικά μειδιάματα, προφανώς είναι ήσσονος σημασίας για τον ίδιο, αφού ήδη τα γνωστά trolls του διαδικτύου δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να «λένε» …. και τα μισά να κάνει απ’ όσα είπε, άρχοντες θα είμαστε!

Είπε κι άλλο με το οποίο γέλασε κόσμος και κοσμάκης:  μιμούμενος ακόμη και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου, μας είπε ότι είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν τον ήλιο επάνω από την Ελλάδα! Το μόνο που δεν έκανε ήταν να τραγουδήσει «καλημέρα ήλιε, καλημέρα». Κι ύστερα, μετά τον ήλιο έγινε κι άλλη κλοπή, αυτή του συνθήματος «Νέα Αρχή», που χρησιμοποίησε το ΠαΣοΚ το 2015!

Μα δεν βαριέστε, όλα γυρίζουν γύρω γύρω. Μήπως ο μακαρίτης δεν είχε υπεξαιρέσει πολιτικά σύμβολα και συνθήματα της Αριστεράς για να την αλώσει;

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο Τσίπρας κι η Αριστερά έδειξαν πάλι μέγιστη πολιτική αδυναμία αφού είναι στερεμένο το ιδεολογικό  τους οπλοστάσιο και βεβαίως η αξιοπιστία τους.  Έφτασαν στο σημείο να νομίζουν ότι αν αλώσουν την Κεντροαριστερά θα βρούνε σωσίβια λέμβο να φτάσουν στην εξουσία!

Να πούμε κι άλλα; Η γύμνια δεν φάνηκε μόνο στα της κλοπής του ΠαΣοΚ. Η γυμνή Αριστερά υπέκλεψε ακόμη και Μπάιντεν, με την προσέγγιση της Μεσαίας τάξης  την οποία εκθείασε, αν όχι ύμνησε! Αφού η Αριστερά εν τη εξουσία της τη διέλυσε με τη φορολογία και τις ιδεοληψίες που είχαν θέση δυο αιώνες πίσω, σήμερα ασελγεί με το δήθεν ενδιαφέρον της γι αυτή.

Να πούμε κι ότι πάλι χρησιμοποιήθηκαν συνειδητά ψέματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας; Κι αυτή τη φορά δεν τα είπαν κάποια  troll ή κάποια μικρομεσαία στελέχη της Κουμουνδούρου, μα ο ίδιος ο Τσίπρας. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται επισήμως ότι οι πλούσιοι συνδαιτυμόνες του Μητσοτάκη, είναι αυτοί που έχουν «πάνω από» 8000.000 ακίνητη περιουσία να μεταβιβάσουν αφορολόγητη στο κάθε τους παιδί; Είναι δυνατόν να μην του είπε κάποιος σοβαρός άνθρωπος ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για την γονική παροχή αφορά περιουσία «έως» 800.000 και όχι «από», όπως ψέματα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας; Τρομάζει η άνεση κι η ευκολία που λέει τόσα ψέματα.

Ακούστε κι αυτό που μάλλον πέρασε στα ψιλά: Ανέφερε –κάνοντας και τον μορφασμό του …αποτροπιασμού- ότι τα ξένα και κερδοσκοπικά funds πήραν τα δάνεια των Ελλήνων …. και τα τοιαύτα. Κι όμως, ο ίδιος ψήφισε τον νόμο με τον οποίο οι τράπεζες  μπορούν να πουλάνε τα δάνεια στους… κερδοσκόπους! Ο ίδιος!

Όσο για τις υποσχέσεις και τους λαγούς με τα πετραχήλια; Τι να πούμε; Μήπως θα κληθεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του;

Εξ ου λοιπόν, λέμε και ξαναλέμε ότι η Αριστερά κι ο Αλέξης Τσίπρας αποτελούν μουσειακό υλικό για τον ερευνητή του μέλλοντος…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΚαμπότζη: Επιστήμονες αναζητούν την προέλευση του νέου κορονοϊού σε νυχτερίδες
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.