Η καθημερινότητα δεν έχει Δεξιά ή Αριστερά πρόσημα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ομολογώ  ότι περίμενα πιο δομικό ανασχηματισμό και περισσότερες εξόδους υπουργών/υφυπουργών από το κυβερνητικό σχήμα. Άλλωστε υπάρχει συνεχής αρθρογραφία με κατάθεση ονομάτων/προσώπων που είναι ν’ απορεί κανείς για ποιον λόγο-σώνει και καλά- πρέπει να είναι στην κυβέρνηση.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Από την άλλη πλευρά, ο Μητσοτάκης ήταν και πάλι συνεπής με τις αρχές του. Όσο έχουν σημασία τα πρόσωπα, άλλο τόσο έχουν σημασία η αποτελεσματικότητα, οι προτεραιότητες και γενικά οι πολιτικές. Κι είναι σαφές ότι σ’ αυτά πρέπει να στοχοπροσηλωθεί η κυβέρνηση για να επιλύει προβλήματα και ταυτοχρόνως ν’ αλλάζει το κράτος. Όσοι απομακρύνθηκαν από το κυβερνητικό σχήμα, ήταν σαφές ότι απομακρύνθηκαν από τομείς που υπήρξαν προβλήματα, όπως καταγράφηκε κι από την κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη τη βελτίωση της καθημερινότητάς της. Δηλαδή καλύτερο κράτος, πιο αποτελεσματικό κράτος, πιο φιλικό, δικαιότερο και έντιμο. Δύσκολο το έργο του Λιβάνιου.

Μπορεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος να βάλει κανόνες εκεί που απέτυχε ο Σκρέκας; Όχι μόνο στον τομέα των τιμών αλλά κι απέναντι στην απληστία πολυεθνικών κι εγχώριων επιχειρήσεων.  Μπορεί ο Θεοδωρικάκος να δημιουργήσει και στηρίξει ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα που στο τέλος θα λειτουργεί παράλληλα κι υποστηρικτικά με τους «βραδύκαυστους» κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς; Ναι, είναι σαφές ότι μπορεί.

Μπορεί ο Τσιάρας με τον Κέλλα να στηρίξουν την υπόθεση επιβίωσης (πια) των αγροτών, των κτηνοτρόφων και γενικά όσων συμβάλλουν στη διατροφική αλυσίδα; Πολύ περισσότερο όταν η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα πάντα; Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό! Και ουσίας κι αποτελεσματικότητας.

Μπορεί ο Κώστας Γκιουλέκας  ν’ αντιπαρατεθεί ευθέως με τον λαϊκισμό της Βορείου Ελλάδας και τον ανέξοδο πατριωτισμό που εκλύει οσμές λιβανιού; Μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις αφανείς δυνάμεις που τορπίλισαν εκ των έσω τη ΝΔ στο Βορρά;

Μπορεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με την εμπειρία του από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να καταστήσει πιο αποτελεσματική τη μεταναστευτική καθημερινότητα;

Αυτά είναι η ουσία, σ’ αυτά στόχευσε ο Μητσοτάκης. Σε  συνδυασμό φυσικά με όσα τα άλλα.  Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η καθημερινότητα δεν διαθέτει  Δεξιά ή Αριστερά πρόσημα, αλλά ΜΟΝΟ απαντήσεις στα προβλήματα. Αυτό που έκανε ο ίδιος κι η κυβέρνησή του και υπερψηφίστηκε το 2023 ακόμη και σε περιοχές που ποτέ δεν είχε ιδιαίτερα ερείσματα η Νέα Δημοκρατία.

Κάτι ακόμη, το αναφέραμε και στη χθεσινή αρθρογραφία μας. Ο Μητσοτάκης ας βγάλει τους υπουργούς στους δρόμους, σε λαϊκές ή όπου υπάρχει κόσμος. Ας τους ζητήσει ν’ αφουγκραστούν μαζί με τον κόσμο την καθημερινότητα. Αποτελεί υποχρέωση όλων τους αυτό… Κι όχι μόνο του Άδωνι που δεν διστάζει να «τσαλακώνεται», όταν οι άλλοι  κάθονται ατσαλάκωτοι στα γραφεία τους, στη δροσιά ή τη ζέστη του air contusion…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης στην κυβέρνηση των Σκοπίων: «Εκπτώσεις από τα θεμελιώδη δεν νοούνται»