Εκμέκ καταΐφι από την Ελένη Μπρούφα

Εκμέκ καταΐφι

 Ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου !

Εκμέκ καταΐφι

Ελένη Μπρούφα
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 πακέτο καταΐφι του 1\2κιλου

1 βιτάμ πλάκα (250)γρ

1 κουτί ανθός αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ

1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο

1μορφατ

4 1\2 κούπες ζάχαρη (για το σιρόπι)

4 1\2κουπες νερό(για το σιρόπι)

1\2 κούπα ζάχαρη επιπλέον, την οποία θα μοιράσουμε μισή στην κρέμα κάστερ και μισή στη μόρφατ

Ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια (ό,τι έχετε από αυτά)

και λίγη σοκολάτα κουβερτούρα και κανέλα

Εκτέλεση:

Εκμέκ καταΐφι 51)Σε ένα βουτυρωμένο ταψί κουζίνας διαστ:30Χ35 “ανοίγουμε ” το καταΐφι και το απλώνουμε στο ταψί

2)Αφού έχουμε λιώσει την πλάκα βουτύρου το περιχύνουμε διαδοχικά πάνω στο καταΐφι

3)Έχουμε ανάψει την κουζίνα μας στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το καταΐφι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα

4)Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι . Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφότου αρχίζει να βράζει αφήνουμε 7 -10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε όταν και το καταΐφι και το σιρόπι είναι ακόμη ζεστά

5)Εφ όσον έχει ψηθεί το καταΐφι και έχουμε ρίξει και το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη μόρφατ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας τη ζάχαρη και 1\2 φλ. τσαγιού γάλα για να ναι πιο αφράτη η κρέμα .Την τοποθετούμε για ένα τέταρτο στο ψυγείο για να σταθεί.

6)Φτιάχνουμε και την κρέμα κάστερ, πάλι σύμφωνα με της οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Εδώ θα χρειαστούμε τα υπόλοιπα ζάχαρη και γάλα. Μόλις ετοιμάσουμε την κρέμα, αρχίζουμε να στήνουμε το γλυκό μας

7)Πάνω απ το καταΐφι ρίχνουμε και απλώνουμε την κρέμα κάστερ (προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη κανέλα….δοκιμάστε το δίνει ωραία γεύση).Στη συνέχεια ρίχνουμε και απλώνουμε την κρέμα μόρφατ.

8)Στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω και διαδοχικά, με ψιλοκομμένο καρύδι \ φουντούκι \αμύγδαλο\ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη και λίγη κανέλα . Αφήνουμε στο ψυγείο το γλυκό μας για ένα 2ωρο σίγουρα, για να παγώσουν όλα αυτά…

Το αποτέλεσμα είναι τέλειο και το γλυκάκι πεντανόστιμο!!!

Προηγούμενο άρθροΛαυράκι σοταρισμένο με λαχανικά και κρέμα αρωματισμένη με σακέ
Επόμενο άρθροΈνα νέο κομμάτι της Ξένιας Ροδοθεάτου σε στίχους και μουσική της Κατερίνας Κυρμιζή