Cheesecake με φράουλες και ακτινίδια – Το απόλυτο γλυκό του Μαγιού…

Οι φράουλες από το μποστάνι της Χρυσούλας είναι στα καλύτερά τους και τα ακτινίδια πάντα νόστιμα και δροσερά. Το cheesecake είναι ευπρόσδεκτο από όλους και η Χρυσούλα το φτιάχνει απίθανο.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Κάποιες φορές το προσφέρει στο ονειρικό πρωινό της για το οποίο έχει βραβευθεί. Η αλήθεια είναι ότι το Γαλαξείδι είναι από τις ομορφότερες ναυτικές πολιτείες της Ελλάδας. Ολάνθιστοι οι κήποι, φορτωμένες οι λεμονιές και η θάλασσα απίθανη. Το Γαλαξείδι τα έχει όλα γεύσεις, χρώματα, ομορφιά, ήλιο, θάλασσα και πολλές ευκαιρίες για κοντινές εκδρομές. Από αρχαιολογικούς χώρους επιλέγουμε Δελφούς, τον ομφαλό της γης, από νησάκια επιλέγουμε Τριζόνια, από βουνά Παρνασσό και Βαρδούσια και κρυφές γωνιές που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Αξίζει να προγραμματίσετε τις διακοπές σας στο Γαλαξείδι, το ξενοδοχείο Γανυμήδης προσφέρει εμπειρία ξεχωριστή. Θα με θυμηθείτε…

Cheesecake με φράουλες και ακτινίδια 2

Cheesecake με φράουλες και ακτινίδια

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης , Γαλαξείδι

Υλικά

Για την βάση

1 κουτί μπισκότα digestive  250 γρ

130 γρ βούτυρο

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες

4 κρόκους

2 ασπράδια

190 γρ ζάχαρη

100γρ άνθος αραβοσίτου

2 στικ βανίλιας

Για το γαρνίρισμα

250 γρ φράουλες

2 ακτινίδια

Cheesecake με φράουλες και ακτινίδια

Τρόπος Παρασκευής

Παίρνουμε μια στρογγυλή βάση με αποσπώμενες άκρες και τοποθετούμε τα μπισκότα μας αφού πρώτα τα έχουμε θρυμματίσει καλά στο multi .

Προσθέτουμε το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων  και το ενσωματώνουμε στα μπισκότα. Τα απλώνουμε καλά σε όλη τη βάση της φόρμας .

Ανοίγουμε τη βανίλια στη μέση και βγάζουμε το εσωτερικό της και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα .

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα στη φωτιά να πάρει βράση μαζί με το εξωτερικό της βανίλιας για να δώσει όλο το άρωμά της .. .

Στο μεταξύ προσθέτουμε στην ίδια  λεκάνη της βανίλιας , τους κρόκους , τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν περίπου για 7 λεπτά . Προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 2 – 3 λεπτά.

Βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά , ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα μας και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.  Ανεβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε αργά αργά για περίπου 20-25 λεπτά την κρέμα μας υπομονετικά μέχρι να σφίξει . .

Παίρνουμε τη φόρμα μας που έχουμε ήδη στρώσει τα μπισκότα μας και ρίχνουμε την κρέμα . Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες .

Πως θα κάνουμε γλυκογλυπτική

Για να κάνουμε σχέδιο στο γλυκό μας, και να φαίνονται εσωτερικά τα φρέσκα φρούτα σαν να στέκουν σε κουπάκια χρησιμοποιούμε 5 ποτήρια με μικρό στόμιο στη βάση πριν ρίξουμε την κρέμα .

Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα , αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να τα βγάλουμε και τα βάζουμε ακριβώς έτσι στο ψυγείο .

Καλό είναι να σκεπάσουμε την κρέμα μας με ένα αλουμινόχαρτο  για να διατηρηθεί φρέσκη.

Όταν πλέον είναι έτοιμη για σερβίρισμα, τη γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα.

Προηγούμενο άρθροΟι περίφημες φλογέρες Νάξου – FLOGERES – Flutes with filo
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 16 Μαΐου 2020