

Μια απίθανη γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα, εντυπωσιάζει και είναι πολύ νόστιμη.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από τα τρίγωνα τυράκια και τυρί brie που είναι πιο σκληρό και κρατά το σχήμα του καλύτερα.
Επίσης αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στικ αλμυρά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια μπαμπού που δεν υγραίνονται από το τυρί και έτσι δεν έχουν κίνδυνο να σπάσουν.
Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από τυρί
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για δεντράκια
8 τρίγωνα τυράκια, La vache qui rit
4-5 κ.σ. μείγμα αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών
Αλμυρά στικς με σουσάμι ή αλάτι σε κρυστάλλους, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
80 γρ. φύλλα ρόκας
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα φτιάχνουμε το δικό μας μείγμα αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών από γκότζι μπέρι, κράνμπερι, κουκουνάρια, κολοκυθόσπορους, καρύδια, σταφίδες ή ψιλοκομμένο βερίκοκο ή σύκο.
Τα αναμειγνύουμε και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
Βγάζουμε το χαρτί από τα τυράκια και περνάμε την επιφάνεια τους με μέλι.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα ξηρών καρπών και φρούτων πιέζοντας μέχρι να κολλήσουν πάνω στο τυρί.
Τα βάζουμε σε πιατέλα που την καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο καρφώνουμε κάθε τυράκι με ένα στικ για να φαίνεται σαν κορμός δέντρου.
Στρώνουμε μια πιατέλα με ρόκα και πάνω αραδιάζουμε τα τυράκια που μοιάζουν με χριστουγεννιάτικο δέντρο.



















