

Τα μπισκότα βρώμης είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά και είναι έτοιμα μέσα σε 20 λεπτά. Είναι ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο για snack και δένουν αρμονικά με τον απογευματινό καφέ ή το τσάι.
Η φίλη μας η Βάσω μας προτείνει πάντα θρεπτικές συνταγές και εύκολες πολύ. Μάλιστα για να είναι ακόμα πιο δημιουργικά τα απογεύματά σας μπορείτε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας αυτή τη συνταγή και να φτιάξετε τα μπισκότα μαζί τους.
Η Βάσω μας είπε ότι μπορούμε να μειώσουμε ελαφρά την ποσότητα του αλευριού και να το αντικαταστήσουμε με το αντίστοιχο σε τριμμένη καρύδα. Ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα όπως αμύγδαλα σπασμένα, καρύδια, σταφίδες, κομματάκια σοκολάτας ή κράνμπερι ή ακόμα και ηλιόσπορους.
Η Βάσω πρόσθεσε κομμάτια σοκολάτας.
Σας δίνουμε λοιπόν τη βασική συνταγή και εσείς ανάλογα με το γούστο σας προσθέτετε ότι νομίζετε από αυτά που προτείνουμε.
Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Yλικά για 10-12 μπισκότα
430 γρ. νιφάδες ή αλεύρι βρώμης
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, κοσκινισμένο
180 γρ. μαλακό αλατισμένο βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
150 γρ. σταγόνες ή δίσκους μαύρης σοκολάτας.
Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και το αυγό σε ένα άλλο μπολ, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια ξύλινη κουτάλα και πλάθουμε κάθε κουταλιά σε μεγάλες μπάλες ζύμης και προσθέτουμε 3 κομμάτια σοκολάτας σε κάθε μπισκότο.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε τις μπάλες μπισκότου και πιέζουμε ελαφρά για να απλώσουν και να πάρουν τη μορφή μεγάλου και λεπτού σχετικά μπισκότου.
Αυτό είναι άλλωστε το μυστικό, για να γίνουν μαλακά από μέσα τα μπισκότα. Γίνονται πιο ωραία όσο λιγότερο ισιώνουμε τις μπάλες της ζύμης.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 – 15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο.
Μικρά μυστικά
Αν δεν έχετε βούτυρο αλατισμένο στο σπίτι δεν έγινε και τίποτα … προσθέστε μια πρέζα αλάτι.



















