Κρέπες με σοκολάτα και μπανάνα – Γεύση που ξετρελαίνει…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το σίγουρο ότι μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τις κρέπες. Γίνονται εύκολα και αν έχετε κρεπιέρα τότε είναι παιχνίδι. Αν δεν έχετε μια χαρά κάνετε τις κρέπες και σε αντικολλητικό τηγάνι.

Εμείς σας δίνουμε την καλύτερη συνταγή για τη βάση και εσείς μπορείτε να τις παραγεμίσετε με ότι αγαπάτε από πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς μέχρι μπισκότα, φρούτα ή μαρμελάδες.

Εμείς δοκιμάσαμε τις καλύτερες με σοκολάτα και μπανάνα “δια χειρός” Λουκρητίας στο απίθανο all day restaurant Fouzer.

Κρέπες με σοκολάτα και μπανάνα 1

Κρέπες με σοκολάτα και μπανάνα

Από την Λουκρητία Ζαφειροπούλου, εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

2 αυγά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 πρέζα ζάχαρη

¼  κ.γ. αλάτι

1 ¼   φλιτζάνι γάλα φρέσκο

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο

150 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

1-2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες

2 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας τριμμένα

4 μπάλες παγωτό βανίλια ή άλλο της αρεσκείας σας

Κρέπες με σοκολάτα και μπανάνα 2

Τρόπος παρασκευής

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.

Προσθέτουμε αργά το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι βροχηδόν, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Χτυπάμε καλά με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε έναν χυλό ομογενοποιημένο.

Αφήνουμε το μείγμα μας να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή. Αν όμως συμβεί θα πρέπει να ρίξουμε λίγο γάλα ακόμα.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με το πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα μας και ανακινούμε για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα ώστε να καλύψει όλη τη βάση του τηγανιού.

Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Ρίχνουμε στη μισή κρέπα λιωμένη σοκολάτα, κομμάτια μπανάνας, ξύσμα πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με τρίμμα μπισκότου.

Κρέπες με σοκολάτα και μπανάνα 3

Κλείνουμε την κρέπα τη σερβίρουμε σε πιάτο και δίπλα σε βάση μπισκότο βάζουμε τη μπάλα του παγωτού.

Περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα ή σάλτσα σοκολάτα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 26 Ιουλίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 26 Ιουλίου 2025