Ήττα του βαθέως λαϊκισμού & τέλος του Παπανδρέου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η νίκη Ανδρουλάκη δεν ήταν έκπληξη, από τη στιγμή που βρέθηκαν εκτός δεύτερου γύρου οι Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος. Μπορεί στον γενικό πληθυσμό της χώρας και σε μεγάλες μάζες των αστικών κέντρων να μην διαθέτει ισχυρά «περάσματα», αλλά στους οπαδούς του ΠαΣοΚ  τυγχάνει αποδοχής. Γαλουχημένος στους ημιφωτισμένους  κομματικούς διαδρόμους, ήταν κι είναι δικό τους παιδί! Ο άνθρωπος των μηχανισμών , με τη σημαντική συναισθηματική πρόσδεση. Ειδικά στην επαρχία, έστω κι αν γνώριζαν ή γνωρίζουν ότι η ηγετική του προσωπικότητα κι εικόνα είναι θαμπές.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η νίκη του Ανδρουλάκη δεν ήταν μόνο επί του αμετροεπούς Δούκα και του λαϊκισμού που ήταν έτοιμος πάλι να εγκατασταθεί στα υψηλά πολιτικά γραφεία. Ήταν και νίκη απέναντι όλων εκείνων που θεωρούσαν ότι η συριζοποίηση του ΠαΣοΚ θα το έφερνε στην εξουσία. Ήταν και νίκη εναντίον των Παπανδρέου που έχασαν πάλι και κατά γενική ομολογία τέλειωσαν πολιτικά.

Ναι, μπορούμε να μιλάμε για την τελευταία ήττα του Γιώργου Παπανδρέου, που θεωρεί κι εκείνος ότι το ΠαΣοΚ είναι ιδιοκτησία του (συμβαίνουν και σε άλλες…οικογένειες) κι είχε τη φαεινή ιδέα -ομού με άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες- ότι το κόμμα κι η χώρα χρειάζονταν τον Τσίπρα ή ένα νέο «Τσίπρα» για να ηγηθεί μιας πολιτικής ανοησίας: Να ενώσει, τάχα, τις…προοδευτικές δυνάμεις και την … Κεντροαριστερά! Χίμαιρες, σαν εκείνες για τα «λεφτά υπάρχουν», που φώναζε από τα μπαλκόνια…

Η πανστρατιά του λαϊκισμού που κήρυξε ο Δούκας, είχε υπογραφή και του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως έχουν την υπογραφή του Τσίπρα όσα σταλινικού τύπου συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα ράκη της Κουμουνδούρου, μεγάλα κομμάτια του ΠαΣοΚ και προσκείμενοι του Καραμανλή της Ραφήνας, άλλοι ξέμπαρκοι των Εξαρχείων και ακροδεξιά υπολείμματα φυλακόβιων… συρραφτούν και… νικήσουν τον Μητσοτάκη!

Μιλάμε για ρεσάλτο του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής κουταμάρας. Το οποίο απέτρεψαν τα μεγάλα ποσοστά Γερουλάνου – Διαμαντοπούλου στον πρώτο γύρο και εν τέλει ο κόσμος που ψήφισε στον δεύτερο κι ήταν ολοφάνερο ότι δεν μπορούσε να αποδεχτεί τη συριζοποίηση του ΠαΣοΚ. Σε τελική ανάλυση αυτός ο κόσμος, απέτρεψε σχέδια της διαπλοκής και πρόθυμων νεροκουβαλητών της.

Το ΠαΣοΚ προς το παρόν, γλίτωσε την εμφανή διολίσθηση προς τον λαϊκισμό, πέρασε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, αλλά έχει πολλές ακόμη να ταξιδέψει…

Ακούγεται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, ότι ο Ανδρουλάκης έχει αποτινάξει τις ανασφάλειές του δεν θα βασιστεί πάλι σε μια περίκλειστη ομάδα εμπίστων (Δουδωνής, Μάντζος κλπ). Κι ότι θα κάνει αντιπρόεδρο τον Γερουλάνο, ενώ θα τοποθετήσει τη Διαμαντοπούλου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, με την ταυτόχρονη ανάθεση σ’ εκείνη της σύνταξης του κυβερνητικού προγράμματος του ΠαΣοΚ και την προσέγγιση των Κεντρώων που εκφράζουν πρόθεση αναχωρητισμού από τη ΝΔ.

Όσο για τον Δούκα; Μακάρι να επιδοθεί με επιτυχία στο μάζεμα των σκουπιδιών, στο κυνήγι των αρουραίων από το Σύνταγμα… Έχει και το άγαλμα της καθαρίστριας να κάνει… Χώρια η μείωση της θερμοκρασίας της Αθήνας κατά πέντε (5) βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθροΣoκολάτα πάστα – Ένας γλυκός πειρασμός
Επόμενο άρθροΤάκης Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο τον Συνήγορο του Καταναλωτή προς όφελος όλων των πολιτών