ΠΑΣΟΚ – Ο δεύτερος γύρος και στο βάθος Μητσοτάκης – Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Εκλογές ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εδώ με δέκα μονάδες, σχεδόν, διαφορά από τον δεύτερο. Ο Δήμαρχος Δούκας των Αθηνών, δεύτερος ένα τσικ μπροστά από τον ευγενή Παύλο Γερουλάνο που γενναία παραδέχτηκε την ήττα του. Έστω κι αυτό το τσικ με το οποίο έχασε έδειξε να το σέβεται!

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι, χάλασαν την πιάτσα αφού δεν έδωσαν δικαιώματα στον έξω κόσμο. Εσωτερικώς φαντάζομαι θα είχαν και κακίες και πολύ θα ήθελαν να δαγκώσουν κάποιων εκ των συνυποψηφίων τους. Δικαιώματα πάντως δεν πολυέδωσαν. Σε βαθμό που όσο κι αν ψήφησαν πολλοί δεν είμαι βέβαιος ότι αν ερωτηθούν μπορούν μετά βεβαιότητος να μας πουν τις διαφορές των έξι υποψηφίων.

Τέλος πάντων, έχουμε το ξεκατίνιασμα του ΣΥΡΙΖΑ (που προβλέπω να φουντώνει κι άλλο) να μας γεμίζει τηλεοπτικώς.

Το θέμα είναι ότι το συντεταγμένο ΠΑΣΟΚ που την άλλη Δευτέρα θα έχει Πρόεδρο αναβαπτισμένο, κραταιό και μαχητικό από τη μία πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ που οδεύει σε μια διαλυτική διαδικασία με τοξικότητα και μαχαίρια να σφυράνε από ‘δώ κι από εκεί δεν μπορούν να ανακόψουν την παντοκρατορία Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος θα κυβερνάει μέχρι να βαρεθεί ή μέχρι να τον ψαλιδίσουν οι δικοί του. Από αυτούς κινδυνεύει. Μέχρι σήμερα αυτό βλέπουμε.
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κοντεύουν να έχουν μαζί το μισό του χαμηλού ποσοστού της ΝΔ.

Τέλος πάντων – πάλι…

Ο πολίτης έχει καταρρεύσει μπροστά στις αδυσώπητες ανάγκες της καθημερινότητας, έχει παραδώσει το πνεύμα και δεν δίνει φράγκο για τις πολιτικές αναλύσεις, το όραμα της κεντροαριστεράς και την ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων.
Ο πολίτης θέλει να μην  τελειώνει ο μισθός του πριν ο μήνας καβατζάρει το δεκαήμερο. Θέλει να μην στέκεται 40 λεπτά για να περάσει το λεωφορείο που θα τον πάει στη δουλειά του, θα τον γυρίσει σπίτι ή θα τον πάει να δει τους φίλους του.
Η κεκτημένη ταχύτητα της διακυβέρνησης και του καθεστώτος Μητσοτάκη, στο ύφος και το ήθος της εξουσίας τον καθιστά κυρίαρχο ενός παιχνιδιού που παίζεται χωρίς κανόνες και με μόνο χαμένο τον πολίτη, εμάς που μονίμως καλούμαστε να πληρώσουμε – παραπάνω για ο,τιδήποτε!

Τα αποτελέσματα της κάλπης του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ακόμη δώρο στον Πρωθυπουργό που τον πίκραναν οι δικοί του. Θα το χαρεί; Θα φανεί, προσεχώς!

 

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΡωσία: Το Κρεμλίνο δεν βλέπει «καμία βάση» για μια ειρηνευτική συμφωνία με προσωρινή διαίρεση της Ουκρανίας
Επόμενο άρθροΑΑΔΕ: Πλήρης εκκαθάριση του τοπίου για τις ρυθμίσεις χρεών