Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, άρχισαν ήδη τα πρωτοβρόχια. Για αυτό λοιπόν, θα μπούμε κι εμείς στη διαδικασία να φτιάξουμε μαζί πιπεριές τουρσί που πάνε ασορτί με τον καιρό.
Πιπεριές από την περιοχή της Αλμωπίας (λέγονται και Καρατζοβίτικες) είναι ελαφρώς καυτερές.
Κάνουμε κάθε χρόνο και είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα όσπρια αλλά και σαν μεζεδάκι για το τσιπουράκι μας.
Πιπεριές τουρσί
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
Οι αναλογίες είναι πόση ποσότητα θέλουμε να κάνουμε
Εμείς συνήθως ξεκινάμε με 2 κιλά.
2 κιλά πιπεριές
Αλάτι
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Σέλινο
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα βάζουμε αναλογία
1 κούπα νερό
1 κούπα ξύδι
1/2 κούπας ελαιόλαδο
Βράζουμε τρυπημένες τις πιπεριές για 2 λεπτά περίπου, στο ταψί έπειτα τις ρίχνουμε χοντρό αλάτι αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν το αλάτι.
Προσθέτουμε σκόρδα, σέλινο και καρότα βρασμένα κι αυτά.
Σε αποστειρωμένα βάζα και τις απολαμβάνουμε σχεδόν αμέσως ή σε τρεις μέρες.
Προσοχή: δεν κρατάνε μεγάλο διάστημα έξω θέλουν ψυγείο, γι’ αυτό κάνουμε μικρή ποσότητα πάντα.
Δοκιμασμένη συνταγή πολλά χρόνια!
Καλή επιτυχία.