Να τα πληρώσει ο …. εξυγιαντής Πολάκης! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αθώωσε τους 4 κατηγορουμένους για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν μπορεί παρά να προκάλεσε ατέλειωτη αμηχανία στον πρωτομάστορα του πολιτικού εκφοβισμού (bullying), Παύλο Πολάκη.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τι είχε συμβεί τότε, επί υπουργίας Πολάκη; Ο μπρουτάλ Σφακιανός, το 2017, είχε θεωρήσει ότι ο πολιτευτής της ΝΔ  (Δυτική Αττική) Σταμάτης Πουλής , η σύντροφός του  Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η  οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου κι ο πρώην διευθυντής, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ήταν υπεύθυνοι  για 22 συμβάσεις-προσλήψεις, άρα είχαν υποπέσει σε κακουργηματικές πράξεις. Ουσιαστικά στόχευε στον Άδωνι Γεωργιάδη, πολιτικό προϊστάμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το δικαστήριο μετά από τόσα χρόνια, αποφάσισε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας κι έτσι πετάχτηκε στα σκουπίδια το αφήγημα του Πολάκη. Χάθηκαν και τα όνειρά του για …σκάνδαλα με τη βούλα των δικαστηρίων.

Την ίδια στιγμή, λίγο μετά την κατάρρευση της σκευωρίας, ο αθωωθείς Σταμάτης Πουλής ανέφερε το πιο απλό μετά το πολάκειο φιάσκο:  «Δεν τελειώσαμε, τώρα ξεκινάμε». Κι η ουσία πλέον είναι τι θα συμβεί με τις αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι 4 αθωωθέντες, αφού ταυτοχρόνως με την δικαστική τους δίωξη (μέσω της αξιότιμης κας Τουλουπάκη), απολύθηκαν!!! Καταχρηστικά και παράνομα!

Οι αθώοι πλέον του ΚΕΕΛΠΝΟ, όχι μόνο θα αξιώσουν (και θα κερδίσουν) την επαναπρόσληψή τους, αλλά θα απαιτήσουν να τους καταβληθούν αναδρομικά κι εντόκως, όσα δεν εισέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια, από την καταχρηστική τους απόλυση.

Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;

Εμείς φυσικά. Σιγά μη τα πληρώσει ο Πολάκης…

Ο οποίος με το γνωστό απύθμενο θράσος που διαθέτει, σχεδόν εξύβρισε τη σύνθεση του δικαστηρίου –επειδή δεν του άρεσε η απόφαση- κι ισχυρίστηκε ότι σε άλλες δίκες… «θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα». Πάλι καλά, αφού άλλοι συνάδελφοί τους έχουν ακούσει τέρατα!

Η ουσία είναι ότι όλοι εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε τον αψύ Σφακιανό που θέλει να βάλει φυλακή όσους είναι αντίθετοί του.

Υπάρχει τρόπος να μη τα πληρώσουμε εμείς και να τα πληρώσει ο Πολάκης και τα μέλη της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που έκαναν τις καταχρηστικές απολύσεις;

Δεν γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω είναι πώς είναι άδικο να πληρώσουμε όλοι εμείς την αφροσύνη Πολάκη. Και του κάθε Πολάκη.

Προηγούμενο άρθροKoτόπουλο πιλάφι αλά πολίτα – Γεύση που θα λατρέψετε
Επόμενο άρθροΆκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα και παράγει και εξάγει