Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.
Σήμερα θα φτιάξουμε μια ξεχωριστή πίτα, φτιαγμένη από φρέσκα υλικά του τόπου μας. Είναι η αλευρόπιτα ή αλλιώς τεμπελόπιτα.
Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή.
Αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα σκορδάτη
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
3 χούφτες αλεύρι
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Βούτυρο
250 γραμμάρια φέτα
Μια ντομάτα σε φέτες
Εκτέλεση:
Κάνουμε ένα χυλό και προσθέτουμε το μισό τυρί.
Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε επάνω το υπόλοιπο τυρί, κομματάκια βούτυρο και τη ντομάτα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μια ώρα περίπου. 20 λεπτά πριν σβήσουμε αλείφουμε πάνω με ελαιόλαδο και τριμμένο σκόρδο (δίνει γεύση και μυρωδιά υπέροχη) και την ψήνουμε μόνο από κάτω.
Την αφήνουμε πάντα τουλάχιστον μισή ώρα να τραβήξει.
Επειδή η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία έκανα την δική μου δημιουργία.
Καλή σας όρεξη!