Βούρκος, κουστούμι, μπινελίκι και μπουνίδι…. – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που διάφοροι «αγανακτισμένοι» συγκεντρώνονταν  στο Σύνταγμα και φώναζαν έξω από τη Βουλή…. ότι αυτή πρέπει να… καεί. 

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τελικά η Βουλή δεν κάηκε αλλά απαξιώθηκε σημαντικά. Την είσοδό της πέρασαν άνθρωποι από τον βούρκο της κοινωνίας, κάθε καρυδιάς καρύδι. Ειδικά με τα λεγόμενα αντισυστημικά κόμματα.  Είδαμε κατακάθια της κοινωνίας να ισχυρίζονται και να κάνουν απίστευτα πράγματα και τελικά καταλήξαμε (;;;) στον ξυλοδαρμό ενός βουλευτή σε κάποιον άλλον !  Ο δε …άλλος, του είχε βρίσει τη …μαμά του  με σεξουαλικές προκλήσεις επιπέδου χαμαιτυπείου. Ο πρώην «Χρυσαυγίτης» – «Σπαρτιάτης» Φλώρος, έσπασε στο ξύλο τον βουλευτή του Βελόπουλου, τον Γραμμένο, λες κι ήταν στην αλάνα κι έπαιζαν μπάλα ανταλλάσσοντας …γαλλικά!

Ξέρετε όμως ποιο είναι το χειρότερο; Ότι κάτω από τη δημοσιευμένη είδηση στα ειδησεογραφικά δίκτυα, χιλιάδες Έλληνες κάνουν σχόλια του τύπου…  «καλά του έκανε αφού του έβρισε τη μάνα»!!!! Κι άλλα παρόμοια….

Προσωπικά εκτιμώ ότι οι Φλώρος και Γραμμένος έχουν τη λιγότερη ευθύνη. Αυτοί… αυτοί είναι, ξαφνικά αναγκάστηκαν να φορέσουν κοστούμια και να  βγουν από τα βοθροφρεάτιά τους. Κι όταν έφτασε η ώρα, έδειξαν ότι ξέρουν να παίζουν και ξύλο, ενώ οι οσμές του βόθρου έφτασαν στα σαλόνια των Ελλήνων.

Ξεχνάμε ότι ο Κασιδιάρης τραμπούκισε τη Λιάνα Κανέλλη σε ζωντανή σύνδεση, υπό το …κατευναστικό βλέμμα του μετέπειτα προέδρου της Δημοκρατίας; Άρα, πώς περιμένουμε να σεβαστούν αυτοί οι τύποι τη δημοκρατία και το ναό της; Εδώ κοτζάμ πρόεδρος κόμματος απείλησε μέσα στη Βουλή βουλευτές να μη τολμήσουν να πάνε στην εκκλησία, επειδή δεν του άρεσε η ψήφος τους! Κι όμως θα πάνε συνάνθρωποί μας να τον ψηφίσουν! Ίσως και κατά χιλιάδες.

Μιλάμε για βρόμα, για πολιτικά λήμματα. Με στενές σχέσεις με καταδικασμένους και φανατισμένους ρασοφόρους και λοιπά περιτρίμματα. Η Ακροδεξιά στη χώρα μας είναι υπαρκτή και κυρίως επιπέδου βούρκου. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους καταδικασμένους αλλά και τις παραφυάδες τους. Αφορά και τους ψεκασμένους αντισυστημικούς και πάρα πολλούς αντίστοιχους Αριστερούς. Άλλωστε συγκοινωνούντα δοχεία είναι.

Θυμόσαστε που ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έλεγε ότι οι ψήφοι «δεν μυρίζουν», απατώντας στο ερώτημα αν θα είναι αποδεκτοί οι ψήφοι της ΧΑ σε κάποιο νομοσχέδιο; Θυμόσαστε ότι ο πρόεδρος της Βουλής (Βούτσης πάλι) έλεγε ότι  «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι»; Μάθατε ότι χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προεδρικός εξάδελφος, Βασίλης Κασσελάκης, ανέφερε ότι είναι …ευπρόσδεκτες στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των Σπαρτιατών;

Θυμόσαστε την συνοδοιπορία Ακροδεξιών – Αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντισυστημικών εναντίον των εμβολίων και των μέτρων για την πανδημία;

Θυμόσαστε τον κοινό φιλοπουτινισμό; Την αντιευρωπαϊκή μήνη τους;   Έχετε μάθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε προσφάτως υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, εναντίον των «Σπαρτιατών», της συνέχειας της Χρυσής Αυγής, όπως έκαναν όλα τα άλλα κόμματα;

Παρ’ όλα αυτά η κοινωνία κι η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύουν.  Διακρίνει πια τη μπόχα πίσω από τις γραβάτες. Μπορεί να βλέπουμε την πιθανή άνοδο διάφορων ρευμάτων αντισυστημισμού, αλλά κι αυτό είναι πρόσκαιρο, όπως συνέβη σε άλλες στροφές της ιστορίας.  Οι πολλοί, γνωρίζουν ότι είναι άλλο πράγμα ο πόλεμος κάποιων εναντίον της δημοκρατίας και του πολιτεύματος κι άλλο οι πολιτικές διαφωνίες .

Κάτι τελευταίο: Αυτή η ιστορία με τα ακροδεξιά περιττώματα, ας μας γίνει μάθημα και στις προσεχείς ευρωεκλογές. Τι ψηφίζουμε και ποιους.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 26 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη ΥΦΕΘΑ Ι. Κεφαλογιάννη για τα ΜΟΕ, τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και τις αλλαγές στη θητεία