Για όλες τις περιστάσεις, μιας και μπορούμε να τη φτιάξουμε με ό,τι αλλαντικό ή λαχανικό, ή με ό,τι γενικά μας αρέσει.
Και πάντα να συνοδεύεται τον χειμώνα με κρασάκι και το καλοκαίρι με μια παγωμένη μπύρα.
1 μαγιά (1 καλουπάκι)
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα (χλιαρό προς κρύο και όχι εβαπορέ
1 κ.γλ.αλάτι και το ίδιο ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει έτσι ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη, αλλά και να μην κολλάει.
Η συγκεκριμένη δόση είναι για 2 τετράγωνα ταψιά κουζίνας.
Εκτέλεση:
Το πιο σημαντικό είναι όταν θα διαλύσουμε τη μαγιά με το νερό, να μην είναι καυτό. Δεν θα φουσκώσει η ζύμη μας.
Επίσης αν θέλετε, μπορείτε να διαλύσετε τη μαγιά με το γάλα το οποίο θα πρέπει να είναι επίσης χλιαρό.
Εφ όσον ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, την αφήνουμε να φουσκώσει 15-20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και..
Λαδώνουμε το ταψί μας για να μη μας κολλήσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τοποθετούμε και ανοίγουμε τη ζύμη μας.
Όσο για τα υλικά .. Ζαμπόν, κασέρι κτλ…αυτό είναι επιλογή σας.
Καλή επιτυχία!!