Συνταγή – Αυθεντική Ιταλική Πανακότα

Η συνταγή μας ήρθε από την  Βενετία και πιο συγκεκριμένα από το περίφημο Florian.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού
Mε την Νανά διαφοροποιήσαμε λίγο την συνταγή και της χαρίσαμε άρωμα ελληνικό με μαστίχα και ροδόσταμο.
Είναι ένα γλυκό δροσερό και πολύ αγαπητό σε όλους … οι ενετικές επιρροές στην κουζίνα μας «γράφουν»…

 

Η συνταγή δική σας…

Αυθεντική Ιταλική Πανακότα

Από την Νανά Γκαμπούρα executive chef του Αθηνά Catering στα Σέρβια Κοζάνης

αυθεντική πανακότα ιταλική 1Υλικά  

 12 γρ. φύλλα ζελατίνης

125ml φρέσκο γάλα

75γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική

1 στικ βανίλιας

750ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Τρόπος παρασκευής

αυθεντική πανακότα 2 1Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει στους 60ο C.

Σουρώνουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης για να φύγουν τα πολλά νερά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα του γάλακτος και ρίχνουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε την πανακότα στα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για  2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε στην επιφάνεια της πανακότας το σιρόπι φρούτων που μας αρέσει.

Εμείς περιλούσαμε την πανακότα με ελαφρύ σιρόπι ροδόσταμου αλλά και σιρόπι μαστίχας.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σιρόπι ή σάλτσα φράουλας, βερίκοκου, σοκολάτας ή να κάνετε μια τριλογία από σάλτσες φρούτων.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 14-08-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 14 Αυγούστου 2022