Αφού είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλέον σε αφθονία, ελάτε να προσπαθήσουμε μαζί να φτιάξουμε σπιτική μαρμελάδα.
Αυτή τη φορά όμως θα φτιάξουμε μαρμελάδα βερίκοκο, που μπορούμε να απολαύσουμε πάνω σε μία φέτα φρεσκοψημένου ψωμιού ή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για γλυκές συνταγές.
Πραγματικά γίνεται απίστευτα νόστιμη και μυρωδάτη.
Μαρμελάδα βερίκοκο
Από την Ελένη Σιδηροπούλου, περίφημη μαγείρισσα
Για τη Μαρμελάδα Βερίκοκου θα χρειαστούμε τα εξής Υλικά:
2 κιλά βερίκοκα τεμαχισμένα σε τέσσερα κομμάτια
1,5 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι τον χυμό του
2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
Κόβουμε τα βερίκοκα σε 4 κομμάτια.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον ένα 12ωρο στο ψυγείο, για να σταθούν και να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Μετά το πέρας του 12ωρου και αφού έχει λιώσει η ζάχαρη και έχουν αρχίσει να σιροπιάζουν τα βερίκοκα, τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουν για 30 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα της μαρμελάδας μας.
3 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μαζί με τις βανίλιες μας.
Το λεμόνι το βάζουμε, γιατί λειτουργεί σαν συντηρητικό και έτσι δεν μουχλιάζει η μαρμελάδα και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η μαρμελάδα μας ειναι έτοιμη και τη βάζουμε όπως είναι καυτή, στα ζεστά και αποστειρωμένα μας βάζα.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα σε μία πετσέτα ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε έτσι ανάποδα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.