Μανιτάρια γεμιστά με ποικιλία τυριών – Mπουκίτσες νοστιμιάς

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Νόστιμες μπουκίτσες που αρέσουν σε όλους για ένα πρώτο ποτηράκι κρασί πριν τον οβελία … Βέβαια εσείς μπορείτε να επιλέξετε και μεγαλύτερα μανιτάρια για να προσφερθούν σαν ατομικά ορεκτικά…

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας τυριά όπως έμμενταλ, γκούντα, μετσοβόνε και γιατί όχι και λίγο ροκφόρ.

Με την κατάλληλη διακόσμηση με ραπανάκια ή ακόμα και φράουλες θα εντυπωσιάσετε.

Μανιτάρια γεμιστά με ποικιλία τυριών 1

Μανιτάρια γεμιστά με ποικιλία τυριών

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μικρά μανιτάρια πορτομπέλο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες χωρίς τους σπόρους

1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες χωρίς τους σπόρους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

100 γρ. τυρί Κατίκι Δομοκού

80 γρ. κασέρι, τριμμένο

80 γρ. πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

αλάτι

πιπέρι

Μανιτάρια γεμιστά με ποικιλία τυριών 3

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και κρατάμε μόνον το επάνω μέρος.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω

Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μανιτάρια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C στον αέρα για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε στην άκρη τα μανιτάρια πάνω στη σχάρα και κρατάμε το ζωμό των μανιταριών από το ταψί.

Βάζουμε σε τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο, τις πιπεριές, το μπέικον.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε το κρεμμύδια, τις πιπεριές και το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μισό μείγμα τυριών, τη ρίγανη ή το θυμάρι, το ζωμό των μανιταριών που είχαμε αφήσει στην άκρη και ανακατεύουμε καλά.

Με κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα λαχανικών και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι με το υπόλοιπο μείγμα των τυριών.

Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σε ταψί και ψήνουμε για 4 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μανιτάρια γεμιστά με ποικιλία τυριών 2

Σερβίρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με φραουλίτσες ή ραπανάκια.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023