Σέχτα ράσου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές στη Θεσσαλονίκη, στην κλειστή συγκέντρωση του κόμματος του … Θεού, έπεσε γέλιο από τη γραφικότητα, την ανοησία και την παρουσία κάποιων εξ εκείνων που αποκαλούνται «πυροβολημένοι». Να φανταστείτε, ότι αν ήταν παρούσα εκεί η Ελένη Λουκά, θα έμοιαζε μπροστά τους ως στέλεχος του ΚΚΕ μ-λ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι όταν μια πολιτική συγκέντρωση ξεκινά  με προσευχή,  «βασιλεύ ουράνιε παράκλητε, το πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών… κλπ κλπ», τότε το μόνο που σκέφτεται κάποιος, είναι ότι οι τύποι ξεφτιλίζουν τη θρησκεία των Ελλήνων, την καπηλεύονται, την υβρίζουν!

Κι όταν έφτασε η ώρα που ο Νατσιός –  η επιλογή καλογήρων, παραθρησκευτικών οργανώσεων και φίλων του Πούτιν- τους είπε ότι στη Μακεδονία οι παπαρούνες είναι …πιο κόκκινες από την υπόλοιπη Ελλάδα, επειδή εκεί είναι ποτισμένες με το αίμα των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα, τότε θα νόμιζε κάποιος ότι εκεί διαδραματίζεται κάποιος διαγωνισμός ανοησιών! Το επιβεβαίωναν και τα συνθήματα: «Με τον Νατσιό και τον Χριστό, αγκαλιά για το καλό» !!! Και το άλλο,  «ο δάσκαλος μπορεί, η ΝΙΚΗ στη Βουλή»!!

Οι τύποι που αυτοαποκαλούνται … κόμμα του Του Θεού και … θέληση Της Παναγίας, υβρίζουν την Ορθοδοξία. Με ολοκληρωτική νοοτροπία και πολιτική κουλτούρα, δεν είναι τυχαίο ότι συντάσσονται με τον δικτάτορα Πούτιν και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλο, που θέλει να γίνει Πατριάρχης στη θέση του Βαρθολομαίου. Εξ ου και πήγε και κατέθεσε σε δίκη εις βάρος του, αυτός ο Νατσιός, ο … μέγας ηγέτης της … Νίκης.

Οι τύποι αυτοί, πολλοί είναι και αιρετικοί της Ορθοδοξίας, έχουν ως βιότοπο τα ατέλειωτα στρέμματα που είναι φυτεμένα με συνωμοσιολογία και φονταμενταλισμό! Αρνούνται την ιατρική επιστήμη, τα εμβόλια, επιτεύγματα που στηρίχτηκαν στα μαθηματικά, τη γυναίκα εργαζόμενη και μόνο ως μέσο γεννήσεων για ν’ αντιμετωπιστεί το δημογραφικό, τα ατομικά δικαιώματα, την Ευρώπη, τον σύγχρονο κόσμο  και τόσα άλλα.

Μπορεί η σημερινή ηγεσία της Ορθοδοξίας να καθορίζει τις τύχες της κοινωνίας; Αντιλαμβάνονται ότι τα κηρύγματά τους δεν εισακούονται; Κατανοούν ότι ολισθαίνουν συστηματικά προς την Ακροδεξιά και τον ολοκληρωτισμό; Μπορούν ν’ αντιληφθούν ότι έχουν καταστεί ουραγοί μια ολοκληρωτικής αντίληψης τρόπου θρησκεύεσθαι, που δεν εξυπηρετεί τον ελληνισμό, αλλά μόνο τον πουτινισμό;

Έχουν αντιληφθεί ότι καθιστούν την Ορθοδοξία σέχτα του …Κύριλλου και γραφικών καλόγηρων του Αγίου Όρους;

Οι εκλογές την Κυριακή θα αποτυπώσουν και πάλι φωτογραφίες. Προφανώς και θα γελά η κοινωνία αν μπούνε στη Βουλή οι φανατικοί … Του Θεού, Της Παναγίας και… η ανιψιά του Παϊσιου.  Μα οι φανατικοί, ακόμη κι αν φαίνονται γραφικοί ή νούμερα, κάνουν τη ζημιά τους.

Κάτι τελευταίο: Θα μας πούνε οι… νικητές, που στο διάβολο βρίσκουν τόσα χρήματα;  Εκτός αν τα στέλνει ο… βασιλεύς ο ουράνιος, ο παράκλητος κλπ κλπ

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθροΒολές της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Αλ.Τσίπρα – Δημ. Κουτσούμπα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.