Απίθανο γλυκό που το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Τιραμισού χωρίς καφέ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 πακέτα κρέμα τυριού των 250γρ. συνολικά (500γρ.)
1 κρέμα γάλακτος φυτική (σαντιγύ) των 500γρ.
120γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανιλίνες
2 πακέτα σαβαγιάρ (40 τεμαχίων)
Για το σιρόπι:
600γρ. Νερό
50γρ. Ζάχαρη
2 κουτ.σουπ. κακάο
Εκτέλεση:
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο.
Μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε τις κρέμες τυριού στο μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες και τέλος την φυτική κρέμα γάλακτος.
Μόλις χτυπηθούν καλά, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας.
Σε ένα ορθογώνιο Τσέρκι ή σε ένα ταψί ή πυρέξ ότι έχουμε, 25εκ. × 30εκ. τοποθετούμε πρώτα τα Σαβαγιάρ με τη σειρά, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο σιρόπι κακάο που έχουμε φτιάξει.
Μετά βάζουμε τη μισή κρέμα σαντιγύ που έχουμε χτυπήσει, μία δεύτερη σειρά Σαβαγιάρ και από πάνω προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα σαντιγύ.
Για τη διακόσμηση προσθέτουμε, έξτρα κακάο και τρίμματα κουβερτούρας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και απολαμβάνουμε ότι δημιουργήσαμε.
Καλή σας επιτυχία.