Μια γεύση που γράφει… σε τοπίο ονειρικό. Η τέλεια συνταγή για αυγόφετες, που γεννά αναμνήσεις… Πολύ εύκολες στην παρασκευή τους και ότι καλύτερο για ένα παιδικό θρεπτικό πρωινό.
Πολύ μου άρεσε που οι αυγόφετες ήταν παρούσες στο πλούσιο και ξεχωριστό πρωινό του ατμοσφαιρικού ξενοδοχείου Maison, στην Χαλκηδόνα, του Νομού Θεσσαλονίκης.
Έτσι ενδυναμωθήκαμε για περιπάτους στη γη των ποταμών με χρώματα της άνοιξης. ..
Η συνταγή δική σας.
Αυγόφετες μελένιες
Από το Ξενοδοχείο Maison, Χαλκηδόνα
Υλικά για 4 άτομα
4 αυγά
140 ml γάλα
1 βανίλια
8 φέτες ψωμί της προηγούμενης, χωριάτικο ή ολικής άλεσης
Μέλι θυμαρίσιο
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
1 πρέζα αστεροειδή γλυκάνισο, τριμμένο
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα δυνατά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Παίρνουμε τις φέτες και τις βουτάμε στο μείγμα από την μια πλευρά, τις πατάμε ελαφρά και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να απορροφήσουν το αυγό. Τις τινάζουμε ελαφρά, να στραγγίξει το πολύ αυγό.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε τις αυγόφετες, τις περιχύνουμε και με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών, αν έχει περισσέψει.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και γυρίζουμε και από την άλλη, συνολικά θα χρειαστούμε 4 λεπτά.
Αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα περιχύνοντας τις αυγόφετες με μέλι, κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο.